Novinář z ČT a Českého rozhlasu si vyšlápl proti Zemanovi. Do veřejného prostoru vyslal tato slova

17.03.2018 9:50

Reportér ČT a moderátor z Českého rozhlasu Jan Moláček se na svém facebookovém profilu obul do prezidenta Miloše Zemana. Nelíbí se mu jeho vystupování.

Novinář z ČT a Českého rozhlasu si vyšlápl proti Zemanovi. Do veřejného prostoru vyslal tato slova
Foto: Repro ČT
Popisek: Miloš Zeman při inauguraci

„Každý normální politik po vyhraných volbách vysloví poraženému soupeři aspoň formálně uznání. Miloš Zeman nenašel pro Jiřího Drahoše jediné slůvko,“ sdělil úvodem Moláček. A pak pokračoval.

„Každý normální politik se po vyhraných volbách snaží oslovit i voliče svého protikandidáta. Obvykle řekne, že chce být ‚prezidentem všech‘, hájit i jejich zájmy, sjednotit národ nebo tak něco. Miloš Zeman jim vzkázal: ‚Shut up!‘,“ dodal dále novinář.

Následně se věnoval i inauguračnímu projevu hlavy státu. „Každý normální politik se v inauguračním projevu věnuje otázkám klíčovým pro jeho zemi. Pokud tato země čirou náhodou ve stejný rok slaví 100 let od svého vzniku, je nemyslitelné, aby to ignoroval,“ sdělil Moláček. Zeman však podle něj Českou republiku v inauguračním projevu ignoroval úplně. „Věnoval ho téměř výhradně sobě samému, agendě svých spojenců v parlamentu a svým osobním antipatiím,“ dodal Moláček.

„Každý normální politik, pokud proti němu lidé demonstrují, tak řekne, že je to jejich právo, které on respektuje, i když s nimi nesouhlasí, a že se nebrání diskuzi, nebo něco v tom smyslu. Miloš Zeman jim vzkázal, že jsou chudáčci,“ píše dále novinář.

„Každý normální politik aspoň předstírá, že mu jde o budoucnost jeho země. Miloš Zeman slaví, že budoucnost je na pět let jeho a jeho věrných. S tím vším se ale v Česku posouvá i vnímání toho, co je v politice normální. Bohužel, přesně opačným směrem, než bychom potřebovali,“ uzavřel.

Celý příspěvek Jana Moláčka: 

Každý normální politik po vyhraných volbách vysloví poraženému soupeři aspoň formálně uznání.

Miloš Zeman nenašel pro Jiřího Drahoše jediné slůvko.

Každý normální politik se po vyhraných volbách snaží oslovit i voliče svého protikandidáta. Obvykle řekne, že chce být "prezidentem všech", hájit i jejich zájmy, sjednotit národ nebo tak něco.

Miloš Zeman jim vzkázal: "Shut up!".

Každý normální politik se v inauguračním projevu věnuje otázkám klíčovým pro jeho zemi. Pokud tato země čirou náhodou ve stejný rok slaví 100 let od svého vzniku, je nemyslitelné, aby to ignoroval.

Miloš Zeman Českou republiku v inauguračním projevu ignoroval prakticky úplně. Věnoval ho téměř výhradně sobě samému, agendě svých spojenců v parlamentu a svým osobním antipatiím.

Každý normální politik, pokud proti němu lidé demonstrují, tak řekne, že je to jejich právo, které on respektuje, i když s nimi nesouhlasí, a že se nebrání diskuzi, nebo něco v tom smyslu.

Miloš Zeman jim vzkázal, že jsou chudáčci.

Každý normální politik aspoň předstírá, že mu jde o budoucnost jeho země.

Miloš Zeman slaví, že budoucnost je na pět let jeho a jeho věrných.

S tím vším se ale v Česku posouvá i vnímání toho, co je v politice normální. Bohužel, přesně opačným směrem, než bychom potřebovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…