Novináři "loví" další tajemnou mluvčí. Tentokrát u komunistů. Stopa prý vede opět k Mrencové

05.08.2016 11:51

Eva Komínková. Tak se jmenuje tajemná mluvčí, kterou hledají komunisté. Stopy prý míří, stejně jako v případě Lucie Proutníkové u jihomoravského hejtmana Michala Haška, k lobbistce Janě Mrencové. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Novináři "loví" další tajemnou mluvčí. Tentokrát u komunistů. Stopa prý vede opět k Mrencové
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Mítink komunistů v Mostě na Prvního máje

I když novinářům chodí e-maily podepsané Evou Komínkovou, jež sdělují nejrůznější informace od komunistických poslanců, tiskové oddělení komunistů o nich neví. Neví o nich ani poslanci, za něž Komínková zprávy rozesílá. Když se však provalila kauza Lucie Proutníkové, která měla rozesílat zprávy za sociálního demokrata Haška, zmínila bývalá mluvčí Jihomoravského kraje Denisa Kapitančíková, že Proutníková i Komínková je pseudonym pro lobbistku Janu Mrencovou. Ta byla od loňska souzená v korupční kauze.

„S tím vám moc nepomůžu, jsem tady krátce,“ vyjádřila se k existenci e-mailu eva.kominkova@email.cz Helena Grofová z mediálního úseku strany.

Původní text ZDE.

„Sdělení mediálního úseku KSČM adresujeme buď pod hlavičkou press@kscm.cz, případně z mailů, jako je například robert.kvacskai@kscm.cz, tedy konkrétního pracovníka tohoto úseku. Vámi zaslaný mail těmto parametrům očividně neodpovídá,“ napsal k e-mailu Komínkové mluvčí komunistů Robert Kvacskai.

O existenci Komínkové neví ani poslanec Josef Nekl, i když přitom 7. července dorazil do e-mailových schránek novinářů jeho komentář z její adresy. „Pošlu svůj názor do Prahy a oni ho pak rozešlou novinářům,“ sdělil. 

To, že spolupracuje s nějakou agenturou, pak uvedla Kateřina Konečná, jejíž zprávy také rozesílala Komínková. Pro server Aktuálně.cz se však dušovala, že se za Komínkovou neskrývá Mrencová. „S paní Mrencovou jsem spolupracovala dřív, teď jsem s ní nejméně rok nemluvila,“ uvedla.

Spolupráci s Mrencovou kritizoval před květnovým sjezdem strany člen Komise mládeže při Ústředním výboru KSČM Ctirad Musil. Uvedl totiž, že přestože se usnesení ústředního výboru od Mrencové distancovalo, stranické špičky dohodu nerespektují. „Mrencová ovládá stranu odspoda nahoru a dozoruje dokonce stranické mediální výstupy. Předseda strany Vojtěch Filip nařízení porušuje stejně jako bezpočet funkcionářů pod ním,“ uvedl tehdy Musil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…