Novinářka, které Jandák přezdívá „Kyselice“, má strach ze Zemana. Prý se blíží průšvih

07.04.2016 11:37

Redaktorka Jana Machalická, které herec a poslanec ČSSD Vítězslav Jandák přezdívá „Kyselice“, se ve svém komentáři na serveru Lidovky.cz vyznala ze strachu z hlavy státu Miloše Zemana.

Novinářka, které Jandák přezdívá „Kyselice“, má strach ze Zemana. Prý se blíží průšvih
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Zeman je podle ní prezident rozeštvávač. „Vždycky mě zajímalo, jestli se dá rozpoznat, když se politické poměry začínají obracet ke skutečnému maléru,“ ptá se Machalická. „Dokážeme odhadnout, do jakého průšvihu nás vede prezident Zeman? Zpátky do ruského područí? Nebo nově budeme ve jménu byznysu závislí na Číně?“ pokračuje v otázce na současné dění.

Podle ní Čína kašle na lidská práva, a koho nevyděsilo, co tu Číňané tři dny prováděli, je blázen. „To opravdu chceme, měli jsme toho za čtyřicet let málo? A můžeme proti tomu něco dělat, když Miloše Zemana pravděpodobně bude většina lidí této země volit, protože je umí tak výborně ohlupovat?“ ptá se.

Jak následně dodává, při svém zvolení se zapřísahal, že chce národ sjednocovat, nikoliv rozdělovat. „Za pětadvacet let se žádnému domácímu politikovi nepodařilo lidi tak dokonale rozeštvat a stavět proti sobě se smrtelnou nenávistí,“ podotýká a poukazuje na učitelku Lucii Tykalovou, která poté, co napsala Zemanovi otevřený dopis plný kritických otázek, bojuje s výhrůžkami. 

Původní text ZDE.

„Ale to je dnes běžný slovník a moresy Zemanových příznivců. Příznivců člověka, který považuje za dobrý vtip, když veřejně prohlásí, že premiéra se lze zbavit kalašnikovem. Co to tady vlastně Zeman zavádí? A jak to, že ho nikdo z vlády a politiků nevolá k pořádku, vždyť žádný prezidentský systém tady přece nepanuje,“ dodává Machalická. 

„V městečku Bochov na Karlovarsku místní policie předvolává k vysvětlení občany, neboť si dovolili vzít na setkání s prezidentem transparenty, které ho kritizují. Jak je to vůbec možné, co to má znamenat? Na FAMU se dostaví dva lidé, říkají, že jsou prý od policie, a oznámí vedení školy, že Číňanům se nelíbí, když na škole visí tibetská vlajka. Někdo si dovolí v demokratické zemi vstoupit na akademickou půdu a mít takový požadavek a policie se tím vůbec nezabývá, i když vedení školy žádá vyšetření. Jsou tohle ty indicie naznačující, že jde do tuhého? A můžeme to vůbec jako současníci poznat?“ táže se závěrem.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …