Novinářka setřela Zaorálka za odmítání větších sankcí vůči Rusku

21.06.2014 21:01

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) se postavil proti zpřísnění sankcí ze strany EU vůči Ruské federaci. Petra Procházková si na serveru Lidovky.cz klade otázku, co by změnilo postoj českého šéfa diplomacie. Zřejmě se mu totiž zdá, že Rusko posílá na Ukrajinu ještě málo tanků a dobrovolníků - žoldnéřů.

Novinářka setřela Zaorálka za odmítání větších sankcí vůči Rusku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„O přítomnosti médii zfanatizovaných Rusů na východní frontě snad naše Ministerstvo zahraničí nepochybuje. Pokud ano, mohu dodat kontakt na ženu Jevgenije Korolenka z Rostova na Donu, který zahynul 26. března v boji o doněcké letiště. Patří mezi stovky žoldáků či dobrovolníků, kteří se stali obětí příliš malého angažmá Moskvy v ukrajinském konfliktu,“ napsala Procházková.

Důkazů o ruském angažmá na Ukrajině přitom existuje celá řada, jejich výčet by podle autorky zabral dokonce polovinu vydání Lidových novin. A z tohoto hlediska se zdá zvláštní, že ministr členské země NATO nevidí důvod k zostření sankcí. Ve své funkci by měl přitom mít jasné informace o tom, co se děje. Snad se mu zdá, že by Rusové měli být aktivnější. Snímky NATO přitom ukazují, že z Ruska dorazily na Ukrajinu tanky T-64. O ruském pohybu na Ukrajině informují i sama ruská média.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…