Novinářský průzkum mezi voliči: Topka přebírá skalní voliče ODS, Babiš zase ČSSD

24.05.2014 20:21

Anketa reportérů MF Dnes v Klatovech ukázala, že TOP 09 přilákala k volbám nejen své voliče, ale hlas jí odevzdala až pětina, kteří dříve volili ODS. Naproti tomu hnutí ANO ani KDU-ČSL na oslabení občanských demokratů mnoho nezískali. Ukázalo se navíc, že se ANO Andreje Babiše posunulo doleva a odlákalo část voličů ČSSD.

Novinářský průzkum mezi voliči: Topka přebírá skalní voliče ODS, Babiš zase ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volby, ilustrační foto

„Konzervativní TOP 09 se tak stala nepochybným vítězem v boji o zklamané voliče občanských demokratů. Převzala podle průzkumu třikrát víc skalních příznivců ODS než další zájemce, liberální Strana svobodných občanů. Ještě méně úspěšní byli lidovci a hnutí ANO 2011 se na úkor občanských demokratů neobohatilo vůbec,“ informuje server iDnes.cz.

Babiš odlákal část voličů ČSSD. Sociální demokracii oslabil i souboj s komunisty. Na druhé straně se zdá, že ČSSD získala zpět voliče SPO a Úsvitu přímé demokracie. Sociální demokraté prý také uspěli na Ostravsku. TOP 09 by prý ale neměla usínat na vavřínech. V Praze lídr TOP 09 zaujal řadu lidí, straně pomohla i spolupráce se Starosty a nezávislými, ale v řadě obcí na Moravě zastala strana Karla Schwarzenberga za KDU-ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…