Novinářským blbečkům se už jen směju. Miloš Zeman se vyjádřil k Ištvanovi

08.08.2013 7:55

Prezident Miloš Zeman se sešel s vrchním státním zástupcem Ivo Ištvanem jen proto, že mu chtěl vyjádřit podporu a povzbudit jej proti silnému mediálnímu tlaku. Sám se prý „novinářským blbečkům“ už jen směje, ale u nezkušeného Ištvana by prý mohli probudit deprese. Žádný jiný důvod jejich schůzky, jak prezident ujistil, nebyl.

Novinářským blbečkům se už jen směju. Miloš Zeman se vyjádřil k Ištvanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdravice s premiérem Rusnokem

Prezident Miloš Zeman v projevu před Poslaneckou sněmovnou ujistil, že nebude činit žádné kroky ke jmenování vlády, dokud Vrchní státní zastupitelství v Olomouci neuzavře vyšetřování velké korupční kauzy, která stála za pádem Nečasovy vlády.

„Nejedná se jenom o kauzu Nagyová a spol., jedná se o širší kauzu, která se týká krytí některých nezákonných obchodů a veřejných zakázek politickou sférou,“ upřesnil Zeman následně v rozhovoru pro deník Právo. Vyšetřující státní zástupce Ivo Ištvan jej prý ujistil, že vyšetřování skončí během několika týdnů, a z toho prezident vychází.

Vypořádal se i s kritikou, že schůzkou s vrchním státním zástupcem Ištvanem zasahoval do vyšetřování. „Nezasahuji, Ivo Ištvan mě neinformoval a ani podle zákona nemohl informovat o průběhu vyšetřování,“ říká.

Důvod, proč olomouckého vrchního návladního přijal, byl prý úplně jiný. „Jediným cílem schůzky bylo vyjádření morální podpory prezidenta vrchnímu státnímu zástupci, protože je to poměrně mladý člověk, který ještě někdy neodolá štvanici novinářských blbečků a podlehne těmto lidem a začne propadat depresím,“ vysvětloval prezident.

Proto se prý s Ivo Ištvanem podělil o své vlastní zkušenosti. „Já už jsem natolik vytrénován, že mě blbečci spíše baví, než aby mě rozčilovali,“ ujistil prezident. „Obával jsem se však, že u Ivo Ištvana, vzhledem k jeho relativní nezkušenosti, tomu tak nebude,“ dodal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…