Novinka: Protest proti covidu zamaskován. Policie zakročila. A bylo veselo

28.03.2021 20:52

Policie si opět vyšlápla na demonstranty proti covidovým opatřením. Tentokrát je dokonce lapila na lodích a ve zdymadle. Hlavním tématem protestu byly zavřené školy a likvidace vzdělanosti. Došlo k souboji právníků s policisty. Demonstranti se kryli smlouvami na natáčení. Došlo i na ostrý vzkaz Hamáčkovi, prý se někdo postará, aby šel sedět za rozkrádání.

Novinka: Protest proti covidu zamaskován. Policie zakročila. A bylo veselo
Foto: Chcípl PES
Popisek: Demonstrace, Vltava

Policie dnes zatrhla další protest proti vládním opatřením, který měl tentokrát podpořit zejména děti, učitele a rodiče, upozornit na údajné zneužívání nouzového stavu vládou a nespravedlivá koronavirová opatření. Sedm lodí, které ve dvě odpoledne vypluly z pražského Dvořákova nábřeží, policisté okolo půl šesté zadrželi ve smíchovském zdymadle.

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

Protestu se údajně zúčastnilo kolem 200 lidí, přičemž na každé lodi jich prý bylo mezi dvaceti a třiceti. Na lodích byly k vidění například transparenty s nápisy „Vraťte děti do škol“, „Všude se učí, jen Čechy skučí!“ nebo „Otevřeme dětská hřiště“. 

Protest spolupořádalo politické hnutí Otevřeme Česko a iniciativa Vraťme děti do škol. Aktivisté tím podle vlastního prohlášení chtěli poděkovat a podpořit české učitele, ale i žáky, kteří jsou kvůli vládním opatřením nejdéle v Evropě uzavření doma.

Transparenty ověšené lodě pluly po Vltavě, a to přímo na dohled od Úřadu vlády. Právě proti jejím nařízením totiž posádky protestovaly. Akce nebyla nahlášena a policie ověřuje, zdali nedošlo k porušení vládních nařízení. Strážci zákona nechali lodě odstavit i s posádkou ve zdymadlech. 

Kolem půl šesté zveřejnili protestující na facebooku stránky Chcípl PES foto několika policistů postávajících na břehu s lakonickým popiskem „Tak nás blokli ve zdymadle“. Šéf hnutí Chcípl PES Jakub Olbert následně poslal do světa video přímo ze zadržené lodi. „Přijelo sem asi dvacet příslušníků a na první lodi ustavičně probíhá souboj našich právníků a policistů. Policisté chtěli vstoupit na loď, ale vzhledem k tomu, že jde o soukromé natáčení, tak naši právníci jim jasně argumentují, že tam nemají co dělat,“ hlásí na videu Olbert.

„Jenom chci poukázat na trapnost celé té situace, kdy policie, která má pomáhat a chránit, tak teď tady drží ve zdymadle čtyři největší a tři menší lodě s mraky lidí, kteří nejsou žádný demonstranti, kteří by chtěli někoho mlátit. Jsou to rodiny s dětma, které chtějí jet domů a které se plavily po Vltavě a jenom chtěly říct, vraťme děti do škol. Tak proti těmhle lidem tady zasahuje dvacetičlenný komando,“ rozohnil se protestující.

A došlo i na tvrdý vzkaz ministru vnitra Hamáčkovi. „Pane ministře, všichni tihle lidi stojej peníze. Ty máte z našich daní, tak jako vás platíme z našich daní. Přestaňte nás už šikanovat. A já doufám, že v říjnu, až skončí vaše volební období, tak si to vyřídíme osobně, protože já dohlídnu na to, aby se vaše podvody a vaše rozkrádání rozkrylo a vy abyste šel do vězení,“ prohlásil Olbert.

Přibližně v půl osmé večer pak Chcípl PES zveřejnil další video, ve kterém hlásí, že lodě byly policisty nakonec ze zdymadla propuštěny. „Tak po dvou hodinách strávených ve zdymadle nám policie umožnila odjet. Odůvodnění není v podstatě žádný, mají pocit, že se tady spáchal přestupek, ale nedokázali nám říct, jaký přestupek se tady spáchal. Policie tady ze sebe udělala šašky. Kdyby nás nechala dokončit náš protest nebo jak to mám nazvat, natáčení, tak by vyhrála,“ hlásil opět Olbert stále z paluby lodi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…