Noviny: Červíček by se mohl znovu stát policejním prezidentem

23.01.2014 7:51

Martin Červíček by se opět mohl stát policejním prezidentem. S odvoláním na spekulace v zákulisí o tom informuje čtvrteční Právo. Končící ministr vnitra Martin Pecina listu potvrdil, že rozhodnutí o rozkladu proti odvolání bývalého policejního prezidenta Martina Červíčka přenechá svému nástupci, sociálnímu demokratovi Milanu Chovancovi.

Noviny: Červíček by se mohl znovu stát policejním prezidentem
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

Pecinou sesazenému policejnímu prezidentovi Martinu Červíčkovi ve čtvrtek končí lhůta, ve které musí rozklad proti svému odvolání podat. Pecina by tak o rozkladu mohl rozhodnout ještě před nástupem nové vlády. „Nechám to posoudit nového ministra vnitra,“ cituje Pecinu deník. Nynější prezident policistů Petr Lessy už oznámil,  že se své funkce vzdá.

Podle listu se v zákulisí spekuluje už delší čas o tom, že by Chovanec mohl rozkladu vyhovět.

Martin Červíček se narodil v roce 1972. Vystudoval Policejní akademii ČR v bakalářském studijním programu „Bezpečnostně právní studia“ a následně magisterský program „Sociální pedagogika“ na Univerzitě Hradec Králové. U policie pracuje od roku 1990.

V letech 2007-2008 působil jako ředitel služby dopravní policie.  Způsob jeho dosazení do funkce (a sesazení jeho předchůdce Bambase) budil přinejmenším rozpaky. Těsně před výběrovým řízením byl Červíček povýšen, takže jako jediný z uchazečů splnil podmínky. Nestandardně se konala na tutéž funkci dvě výběrová řízení krátce po sobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…