Noviny: Exministr spravedlnosti prodává kmotrům mobily, které nemohou policisté „napíchnout“

09.10.2014 7:58

Nejen politikům, pracovníkům justice, byznysmenům, ale i tzv. kmotrům prodává šifrovací systém do mobilních telefonů, který zatím nedokáže prolomit ani policie, bývalý ministr spravedlnosti Pavel Němec. Informuje o tom čtvrteční vydání MF Dnes.

Noviny: Exministr spravedlnosti prodává kmotrům mobily, které nemohou policisté „napíchnout“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Telefon Nokia

Mezi Němcovy „klienty“ podle deníku patří či patřili například „kmotři“ jako Roman Janoušek, Tomáš Hrdlička či Ivo Rittig, ale i manažeři ČEZ či expremiér Petr Nečas a Jana Nagyová, bývalý místopředseda Nejvyššího soudu Pavel Kučera nebo místopředseda sněmovny Petr Gazdík z TOP 09.

„Od roku 2010, kdy Němec coby spolupodílník ve firmě Circle Tech byznys se systémem CryptoCult rozjel, má jeho šifrovací systém v telefonu zhruba osm tisíc lidí,“ uvedl list s tím, že přestože to Němec popírá, softwarový šifrovací systém mimo jiného jeho uživatelům umožňuje zjistit, s kým a odkud si jeho další uživatelé volají. Kvůli tomu údajně přestal CryptoCult používat například expremiér Petr Nečas.

List přitom upozorňuje, že i vrchní žalobkyně Lenka Bradáčová připouští, že se policisté do systému typu CryptoCult nemohou „dostat“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…