Noviny: Ministr Mládek orodoval za obviněného z kauzy Nagyová

09.05.2014 12:02

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) lobboval u Stropnického na Ministerstvu obrany za Ondreje Páleníka. Děje se tak krátce před tím, než se veřejnost dozví, kdo bude obžalován v takzvané první větvi kauzy Nagyová (nyní Nečasová). LN připomínají, že právě v této kauze je podezřelý i bývalý ředitel Vojenského zpravodajství Páleník.

Noviny: Ministr Mládek orodoval za obviněného z kauzy Nagyová
Foto: mladek.eu
Popisek: Stínový ministr financí za ČSSD Jan Mládek

Podle Jana Mládka je Páleník nejen bývalý ředitel Vojenského zpravodajství, ale také hrdina z Afghánistánu. V kauze Nagyová je však podezřelý v souvislosti se zneužitím Vojenského zpravodajství při sledování bývalé premiérovy manželky Radky Nečasové.

Přesto se ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek přimlouval u ministra obrany Martina Stropnického (ANO) a hledal pro Páleníka uplatnění.

LN citují z dopisu datovaného 3. dubna. „Dovoluji si Vás oslovit v záležitosti možného uplatnění genpor. Ing. Ondreje Páleníka, MBA, ve Vámi řízeném resortu, zejména s přihlédnutím k jeho působení a zásluhám v letech minulých, k jeho vyznamenáním a oceněním v souvislosti s jeho účastí v zahraničních misích v Afghánistánu a Perském zálivu,“ napsal Mládek.

Dopis zatím zůstal bez odpovědi

Lidové noviny uvádějí, že o Mládkově intervenci nevěděl ani jeho stranický kolega Antonín Seďa, který je členem sněmovní komise pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství. „Nikdo to se mnou nekonzultoval. Je to pro mě novinka,“ řekl LN. Seďa si prý myslí, že Mládkova iniciativa zřejmě souvisí s působením Páleníka v čele Správy státních hmotných rezerv.

Mládek ke své snaze uvedl, že za bývalého výsadkáře Páleníka, který si díky nasazení ve válečných konfliktech vysloužil respekt, orodoval, protože ho o to požádal Páleník.

„Vzhledem k tomu, že na Ministerstvu průmyslu a obchodu uplatnění pro hrdiny z válečné mise v Afghánistánu nemáme, napsal jsem panu ministru obrany, zda by toto uplatnění pro pana generála neměl resort obrany,“ vysvětlil Mládek LN.

Deník také zjistil, že odpověď z Ministerstva obrany dosud Mládkovi nepřišla, což prý znamená, že zatím nedošlo k dohodě mezi ministry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…