To jsou věci: Noviny píší o tom, že se chystá výměna Válkové. A kandidát je prý znám

03.06.2014 7:35

Ministryni Helenu Válkovou (ANO) by na postu ministryně spravedlnosti mohl nahradit její nový první náměstek Robert Pelikán, který dnes ve funkci střídá odcházející Hanu Marvanovou. Podle úterní MF Dnes totiž zdroje obeznámené s chodem ministerstva naznačují, že příchod Pelikána, o kterém se prý už při tvorbě nové vlády uvažovalo jako o možném ministrovi, může znamenat přípravu na odchod Heleny Válkové.

To jsou věci: Noviny píší o tom, že se chystá výměna Válkové. A kandidát je prý znám
Foto: JUDr. Pelikán
Popisek: JUDr. Robert Pelikán

„Myslím, že je klidně možné chápat to jako předpolí pro výměnu. Odchod Hany Marvanové totiž nic neřeší. Paní ministryně už delší dobu prokazuje, že chaotické nejsou jen její výroky, ale i řízení ministerstva,“ cituje list člena ústavně právního výboru sněmovny Stanislava Polčáka (TOP 09). Spekulace o možné výměně Válkové prý potvrzují i další zdroje.

Sama Válková si svůj odchod z postu ministryně nepřipouští, listu ale řekla, že pokud by se našel kandidát, který ji „lépe nahradí“, na funkci lpět nebude.

Pozoruhodná je ale informace, kterou list také uvádí, a sice to, že Válková přijala funkci ministryně až poté, co zjistila, že by se jinak ministrem stal právě Pelikán.

Výměnu na postu první náměstkyně ministryně spravedlnosti si rozhodl sám šéf hnutí ANO Andrej Babiš, aniž by tuto záležitost se „svými“ poslanci konzultoval. Deníku to řekl předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek.  

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…