Noviny: Ruská vláda podporuje příliv turistů na Krym

06.08.2014 8:23

Ruská vláda už jako odvetu za evropské sankce připravuje uzavření nebe nad Sibiří pro evropské aerolinky. Takový krok by ale pro Aeroflot znamenal stamilionové roční ztráty na poplatcích, které by jinak utržil od konkurenčních leteckých společností. Podle středečních Lidových novin se proto včera sešel ruský premiér Dmitrij Medveděv s ministrem dopravy Maximem Sokolovem a náměstkem ředitele Aeroflotu Vadimem Zingmanem. Společně prý vymýšleli odvetu za evropské sankce, která by pro Rusko nebyla tak bolestná.

Noviny: Ruská vláda podporuje příliv turistů na Krym
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

Dceřiná společnost Aeroflotu Dobroljot už od 4. srpna nemůže létat na Krym, neboť v rámci sankcí jí byl zrušen leasing na letoun Boeing 737-800. Jenže nejméně 60 tisíc pasažérů si už letenku na Krym koupilo. Ti všichni ale budou na Ruskem okupovaný poloostrov přepraveni jiným dopravcem. A to na rozkaz premiéra, i když to pro letecké společnosti bude krajně ztrátové.

Kreml a ruská vláda totiž všemožně motivují ruské občany, aby na Krymu strávili část léta a pomohli tak zalátat obrovské finanční ztráty, které přinesla okupace, evropské sankce a odpor ukrajinských turistů trávit dovolenou na „ruském“ území.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…