Noviny: Starostové a nezávislí zlákali do krajských voleb známé tváře: Jadernou fyzičku Drábovou či písničkářku Lucii Redlovou

29.01.2016 11:36

I když Starostové a nezávislí dosud sdružovali hlavně komunální politiky, do podzimních krajských voleb se rozhodli nasadit známé a populární tváře. Jadernou fyzičku Danu Drábovou nebo písničkářku Lucii Redlovou, dceru hudebníka Vlasty Redla. Píše o tom dnešní Mladá fronta Dnes.

Noviny: Starostové a nezávislí zlákali do krajských voleb známé tváře: Jadernou fyzičku Drábovou či písničkářku Lucii Redlovou
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Drábovou čeká už za měsíc životní změna. Se zastupujícím šéfem Starostů a nezávislých Petrem Gazdíkem nebo egyptologem Miroslavem Bártou vyrazí na turné po kulturních domech a s publikem bude rozmlouvat nejen o jaderné energetice, ale též o migrační krizi nebo povolebních koalicích.

Dlouholetá předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost má být dvojkou Starostů na kandidátce ve Středočeském kraji. Hejtmankou prý zatím být nechce – kvůli tomu, že má rozdělanou práci v Úřadu pro jadernou bezpečnost. „Ještě dva tři roky potřebuji,“ říká.

STAN chce zabránit komunistům dostat se v krajích ke vládě

Ve Zlínském kraji to prý vypadá, že Starostové ke kandidatuře zlákají písničkářku Lucii Redlovou, dceru zpěváka Vlasty Redla. „Podporuje nás, o místě na kandidátce se budeme bavit,“ říká zlínský primátor Miroslav Adámek, který má v tandemu s Petrem Gazdíkem vést kandidátku ve Zlínském kraji.

Sám Gazdík, podobně jako Drábová tvrdí, že nemá ambice stát se hejtmanem. Starostům prý chce na kandidátce pomoci hlavně proto, aby hnutí v kraji mělo větší sílu proti koalici ČSSD s KSČM. Poté, co Starostové v závěru roku přišli o předsedu Martina Půtu, který rezignoval po obvinění z korupce, navíc potřebují Gazdíka v celostátní politice. I proto, aby dosáhli svého ambiciózního cíle: „Kdybychom v každém kraji zabránili vládě komunistů a v polovině krajů získali pozice v radě, byli bychom spokojeni,“ tvrdí Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…