Noviny: Stát nakoupí pro ministerstva až 1500 osobních aut

07.06.2016 6:34

Stát připravuje na letošní rok tendr na hromadný nákup až 1500 osobních aut pro 12 ministerstev a jim podřízených organizací. V dnešním vydání to píše Mladá fronta Dnes (MfD). Cenu stát nezveřejnil, podle deníku mohou vozy na základě informací z dřívějších zakázek přijít na více než půl miliardy korun.

Noviny: Stát nakoupí pro ministerstva až 1500 osobních aut
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozy policie ČR

"Předpokládaný objem je 1100 až 1500 osobních aut během dvou let," řekl MfD mluvčí ministerstva financí Michal Žurovec. Mezi žádanými vozy budou auta různých kategorií, od vozů pro vedoucí pracovníky po terénní auta pro pracovníky národních parků. Výběrové řízení na auta i servis má podle deníku začít do konce roku.

Ve zmíněné zakázce stát počítá s vozy na fosilní paliva. Vláda si přitom podle deníku dala závazek, že bude mít do roku 2020 nejméně čtvrtinu státních aut na alternativní pohon. Ministerstvo financí ale předpokládá, že příští rok začne připravovat meziresortní tendr na auta s pohonem na plyn či elektřinu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …