Noviny: Stát vypíše nový tendr na výrobce poznávacích značek

04.03.2015 6:11

Ministerstvo dopravy do poloviny roku vypíše nový tendr na výrobce poznávacích značek. Jeho roční hodnota bude více než 100 milionů korun, píše Mladá fronta Dnes (MfD). Ministerstvo původně počítalo s tím, že od příštího roku bude pouze nařizovat, jakou podobu mají značky mít, a udílet licence na jejich výrobu soukromým výrobcům.

Noviny: Stát vypíše nový tendr na výrobce poznávacích značek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Vítěz výběrového řízení by měl být znám do konce listopadu. Ministerstvo s ním poté uzavře smlouvu na dobu neurčitou s možností výpovědi. Pro zájemce o zakázku uspořádalo seminář, kde je seznámilo s podmínkami. "Chceme mít od začátku transparentní proces," řekl deníku náměstek ministra dopravy Milan Feranec. Stát ročně objednává více než 1,6 milionu značek.

V ČR měl od příštího roku platit podobný systém, jako v sousedním Německu, tedy s více soukromými výrobci. "Německý model se zdá jednoduchý, ale je to spousta legislativních kroků. Zůstaneme proto u stávajícího modelu," sdělil MfD ministr dopravy Dan Ťok.

Značky státu nyní dodává brněnská firma Hicon. S Ministerstvem dopravy má smlouvu od roku 2001, předtím správa značek spadala pod Ministerstvo vnitra. Ministerstvo dopravy bylo v minulosti několikrát kritizováno, že značky od Hiconu kupuje draho. Ťok pro letošní rok s firmou vyjednal slevu ze 108 na 77 korun za kus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…