Noviny: Švagr prezidenta Zemana dostal flek na vnitru

17.12.2013 7:08

Švagr prezidenta Miloše Zemana získal místo na vnitru. Deník Právo zjistil, že ale ještě nemá ukončené své podnikání, které je navíc nepřehledné. Ve sbírce listin totiž chybí účetnictví firmy a to je hrubé porušení zákona. Petr Bednarčík slíbil, že vše bude vyřešené do konce tohoto roku.

Noviny: Švagr prezidenta Zemana dostal flek na vnitru
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Martin Pecina

Švagr prezidenta Petr Bednarčík má podle deníku Právo za sebou neprůhledné podnikání a politickou kariéru zamrzlou na regionální úrovni. Bratr Ivany Zemanové je členem ČSSD. Nyní, ve svých dvaapadesáti letech, se mu otevírá nová možnost nasměrovat svou kariéru. Podle informací Práva získal totiž místo na Ministerstvu vnitra. Od 1. prosince pracuje v oddělení interního auditu a kontroly.

Deník oslovil Bednarčíka s několika otázkami. „Dal jsem si přihlášku a ta byla nějakým způsobem řešena,“ reagoval Bednarčík na dotaz, jak probíhalo přijímací řízení. Více prý neřekl, jen potvrdil, že musel ukončit podnikání. „S mojí novou pozicí je to neslučitelné,“ uzavřel.

Podle Vladimíra Řepky z Ministerstva vnitra pracoval Bednarčík pro ministerstvo jako externista od března. „S ohledem na výsledky jeho práce byl od 1. prosince přijat do pracovního poměru,“ vysvětlil Řepka. Potvrdil také, že Bednarčík zahájil kroky k ukončení podnikání.„Mělo by to být vyřízeno bez zbytečného odkladu, nejlépe do 31. 12. 2013,“ řekl Řepka.

Obchodní rejstřík mluví jinak

Přestože Bednarčík mluví o tom, že už ukončil své podnikání, Právo zjistilo, že v obchodním rejstříku je stále veden jako majitel soukromé společnosti Revita group. „Do konce roku z něj moje jméno zmizí. Nešlo to dříve, problém je v tom, že notáři jsou teď zasekaní,“ vysvětloval deníku Bednarčík s tím, že jde už jen o formalitu.

Podle Práva je krom toho jeho podnikání neprůhledné. Ve sbírce listin prý chybí účetnictví firmy od jejího založení v roce 2007 a to je hrubé porušení zákona. „Jsem lempl,“ snažil se Bednarčík zlehčit absenci patřičných dokumentů. Slíbil prý, že všechno dá do pořádku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…