Noviny: Z elitního policejního útvaru unikl tajný spis přímo k vyšetřovaným mužům

09.05.2015 8:47

Tajnou část vyšetřovacího spisu našli policisté při domovní prohlídce u jednatele společnosti HOPR TRADE Petra Hoška a jeho zaměstnance Radka Vrzala. Spis byl vypracován policejním Útvarem pro odhalování korupce a finanční kriminality. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes, které to sdělil dobře informovaný zdroj přímo z Generální inspekce bezpečnostních sborů. Podle něj zmíněný spis vynesl podnikateli konkrétní policista. Jak Hošek, tak Vrzal jsou prý vyšetřováni kvůli krácení daní.

Noviny: Z elitního policejního útvaru unikl tajný spis přímo k vyšetřovaným mužům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vozy

List vysvětluje, že neveřejná část vyšetřovacího spisu na rozdíl od té veřejné není přístupná ani právníkům stíhaných a slouží jen pro účely policie. „Pokud by se do ní advokáti mohli běžně dostat, předem by znali strategii policie, případně by mohli snadno zahlazovat důkazy,“ píše list.

Radek Vrzal listu nález spisu potvrdil. „Ano, je to pravda. Spis byl nalezen při domovní prohlídce u pana Hoška i u mě,“ citoval list Vrzalova slova.

Mluvčí GIBS Radka Sandorová informace deníku ani nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. Odpovědi se vyhnul i mluvčí protikorupční policie, stejně jako mluvčí ÚOOZ.

Petr Hošek a Radek Vrzal podle listu obchodovali s barevnými kovy. Vyváželi je do zahraničí, proto měli právo požadovat zpátky zálohy na DPH. Hoškova firma HOPR TRADE prý deklarovala, že několika kamiony vyvezla měď do Polska, podle úřadů bylo ale kamionů méně. Podnikatelé se hájí tím, že se stali obětí mafie z finančního úřadu. Ta prý slíbila, že za provizi dostanou podnikatelé peníze zpět.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…