Noviny: Živíme z našich daní zvířata Kotta a Pancové

04.09.2013 9:17

Obviněná v kauze exhejtmana Davida Ratha Kateřina Pancová možná brzy opustí vazební věznici. Pokud ji soud pustí příští týden na svobodu, vrátí se do domu, ze kterého se podle Lidových novin nesmí ztratit doslova ani špendlík. Státní zástupce totiž jí i jejímu partnerovi Petru Kottovi zablokoval majetek. Stát tak nyní živí jejich dva koně.

Noviny: Živíme z našich daní zvířata Kotta a Pancové
Foto: repro TV Nova
Popisek: Petr Kott a Kateřina Pancová

Z majetku Pancové a Kotta nesmí zmizet ani desetník. Na blokaci si stěžoval sám Kott, nemá prý žádné peníze. "Dokonce mi byla zabavena i kobylka, lyže i kolo," pronesl obviněný před soudem ve snaze přesvědčit ho, že by neměl prostředky na útěk do zahraničí.

Kottovi se ale soud obměkčit nepodařilo. Zato jeho partnerce Pancové svitla naděje. Ani ona ale zatím nemá vyhráno, o jejím propuštění bude po stížnosti státního zástupce rozhodovat ještě vrchní soud.

Koně živí ze státních peněz

Z domu v Rudné policie odvezla nejen miliony, které našla ve sklepě, ale také dvě pistole z nočních stolků, ostatní věci v domě zapečetila. "Museli jsme udělat soupis majetku a naší povinností je zabrat veškerý majetek, s výjimkou osobních věcí obviněných. Jsou tam zajištěni dva koně, o něž se stará Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Zůstali, kde byli, akorát byl pověřen nějaký chovatel, který se o ně stará a přeúčtovává to nám," popsal serveru Lidovky.cz státní zástupce Petr Jirát.

Podle propočtů přijde péče o zvířata měsíčně na oba koně asi na sedm tisíc korun. Pokud ale padne nad Kottem s Pancovou pravomocný odsuzující rozsudek, zablokované miliony připadnou státu a zabavené věci včetně koní skončí v dražbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…