Noviny citují vysokého ODSáka: Končíme. Leda že bychom položili vládu a omluvili se

27.02.2013 9:36

Deník Právo přináší rezignující vyjádření nejmenovaného vysoce postaveného představitele ODS, který pod přílsibem anonymity upřímně doznává, že strana končí. Jedinou šancí jsou prý radikální změny, po kterých se čím dál častěji volá. Vedení strany však nápad příliš neoslovil.

Noviny citují vysokého ODSáka: Končíme. Leda že bychom položili vládu a omluvili se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

Anketa

Kdo by dovedl ODS k nejlepšímu volebnímu výsledku?

1%
2%
7%
hlasovalo: 6752 lidí

Podle mladoboleslavských by se kongres měl zabývat především změnou stanov a výběrem skupiny důvěryhodných politiků, kteří by pro volby 2014 zpracovali návrh programu. Navíc navrhli změnu stanov, podle které by se počet delegátů na všechny sněmy odvíjel ne podle počtu členů, ale podle úspěchu ve volbách.

U vedení strany však narazil zejména nápad na mimořádný stranický kongres. „Nejsem příznivcem takového řešení. Celou dobu říkám, že vedení dostalo mandát od listopadového kongresu a říkat něco takového tři měsíce poté mi nepřipadá vhodné,“ uvedl místopředseda strany Jiří Pospíšil pro deník Právo. I podle další místopředsedkyně Miroslavy Němcové není důvod, proč svolávat mimořádný kongres.

Vedení se snaží získat si regionální organizace na svou stranu například obnovením tradice výjezdních zasedání Výkonné rady v regionech. První se uskutečnilo v úterý na Vysočině. Uklidnění situace ve straně bylo i tématem pro debatu v poslaneckém klubu, na který však dorazilo pouhých šestnáct členů z padesáti. Probírala se zde například strategie komunikace s médii.    

Jeden z vysoce postavených členů ODS však prý předestřel velmi pochmurnou vizi: „ODS končí. Jediné, co by nás zachránilo, je okamžitě převolit celé vedení, vystoupit z této vlády a omluvit se, že jsme byli její součástí. Pak by se k nám možná nějací voliči vrátili,“ uvedl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…