Noviny napsaly, kolik majetku má Keller, Telička, Pospíšil, Mach, Zahradil...

29.05.2014 11:01

Ponorku nemám, ale vlastní kolo ano, uvedl Jan Keller, když byl tázán na své majetkové poměry. Jaké mají úspory a co vlastní politici, kteří uspěli v eurovolbách, zjišťoval deník Právo. Přílišnou ochotu vyzradit své poměry před nástupem do funkce prý ale neměli. Přesto nakonec odpovídali a prozradili, čím jezdí, jestli vlastní byt či dům a jaký mají další majetek, nebo dluhy.

Noviny napsaly, kolik majetku má Keller, Telička, Pospíšil, Mach, Zahradil...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jan Keller v Ostravě

Z odpovědí na sedm otázek Práva například vyplynulo, že kandidát ČSSD Jan Keller má úspory v řádu stovek tisíc a jeho rodina bydlí v jednopatrovém rodinném domku. Zdůraznil také, že nemá a nikdy neměl dluhy a nevlastní ani auto, ani řidičský průkaz. „Lodě, letadlo, horkovzdušné balóny ani ponorky či batyskaf nevlastním. Mám však vlastní jízdní kolo,“ cituje Právo Kellerovu odpověď.

Jiří Pospíšil, který uspěl na kandidátce TOP 09, zveřejnil, že vlastní movité věci v hodnotě asi 3,5 milionů korun. Nicméně prý nemá téměř žádné úspory. V Plzni má objekt k bydlení po dědovi.

Výši úspor někteří nechtěli prozradit

Deník uvádí, že nejvíce proti srsti byl politikům dotaz na výši úspor. Například prý z ANO i TOP 09 a Starostů se odpovědi vyhnuli všichni, stejně jako Jan Zahradil z ODS. „Účty a pohyby na účtech veřejných osob včetně politiků jsou ve všech finančních ústavech speciálně sledovány, což je zárukou dostatečné kontroly,“ uvedl prý k otázce Jan Zahradil. Nakonec zveřejnil, že má auto značky Toyota, byt a rekreační objekt. Jinak nemá žádné investice, ani podíly ve firmách a prý ani dluhy.

Šéf Svobodných Petr Mach má na důchod našetřeno zhruba 100 tisíc a kromě toho prý ušetřil asi 300 tisíc korun. Deník uvádí, že byl ochotný na otázky odpovídat a uvedl, že má osm let starý Ford Focus a byt v Praze.

Pavel Telička, lídr ANO a jejich kandidát na eurokomisaře, o svých úsporách pomlčel. Sdělil jen, že na začátku července to bude prověřeno a uloženo u advokáta. Má prý i akcie či dluhopisy, Co přesně z takových investic vlastní, neuvedl s tím, že i tyto informace budou po ověření uloženy u advokáta. Přiznal však dluh, respektive hypotéku na dům. Podle svých slov vlastní dům za Prahou a pokoj v zahraničí. Má auto a další movité věci prý nevlastní. On i jeho kolega Petr Ježek, rovněž z ANO, uvedli, že zavírají svou lobbistickou firmu BXL Consulting, která mimo jiné pracovala v Bruselu pro NWR Zdeňka Bakaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…