Noviny píší o rostoucím vlivu ministra vnitra. Chovanec prý míří výš

21.08.2014 11:44

Přestože ministr vnitra Milan Chovanec dělá věci nahodile, jeho vliv stále roste. Píše o tom čtvrteční MF Dnes. Určitou chaotičnost v rozhodování ministra ilustruje na příkladu Jaroslava Hrušky, který nastoupil na ministerstvo minulý týden v pátek, ale již včera se s úřadem zase rozloučil. Hruška byl totiž pravou rukou eximinstra vnitra Jana Kubiceho, a tak se v ČSSD proti Hruškovu nástupu zvedla vlna odporu.

Noviny píší o rostoucím vlivu ministra vnitra. Chovanec prý míří výš
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Sociálnědemokratická strana totiž Kubicemu a Hruškovi dodnes nemůže přijít na jméno kvůli tzv. Kubiceho zprávě z roku 2006. Nástup Hrušky na ministerstvo rozhořčil zejména sociálnědemokratického rebela Jeronýma Tejce, který varoval před možným vlivem Hrušky na chod ministerstva.

List připomíná, že z vnitra za posledních šest měsíců už odešli tři náměstci. „Nemá koncepce, nemá vize. Dělá věci nahodile a jen ty, které mu přinesou politické body. Míří výš než jen na ministra,” řekl listu člověk s vazbami na Ministerstvo vnitra, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Přesto podle deníku Chovancův vliv roste. Do kompetence jeho rezortu podle připravovaného služebního zákona přibude řízení chodu celé státní administrativy. Důležitost ministra vnitra vzroste také s další transformací České pošty, která pod Ministerstvo vnitra rovněž spadá. „A v neposlední řadě si Chovanec udržuje až idylický vztah s policejním prezidentem Tomášem Tuhým, což posiluje ministrův vliv na policii,” uzavírá list.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…