Noviny píší o změnách v programu Babišova hnutí. Šéf říká: Vylepšujeme

23.10.2013 9:13

U hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše volič neví, na čem je. Volební program subjektu, jemuž poslední předvolební průzkumy dávaly více než desetiprocentní preference, totiž stále mění svůj volební program. Upozornil na to server iDnes.cz.

Noviny píší o změnách v programu Babišova hnutí. Šéf říká: Vylepšujeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

V polovině září ANO slibuje v odpovědích pro MF Dnes, že ve zdravotnictví "zruší poplatek za recept".

„Začátek října: V oficiálním programu strany ANO se píše, že `zruší poplatky za recept, za pobyt v nemocnici a poplatky pro seniory`. Když říjen končil, věta zněla opět jinak: `Zrušíme poplatek za recept a všechny poplatky pro seniory.` Zdá se, že sazba za hotelové služby v nemocnici přežije,“ uvádí server příklad, jak rychle se mění volební program Babišova hnutí.

Podle serveru dosud platil nepsaný zákon politologů, že strany pracovaly na programu, pak ho představily a v předvolební kampani se jej držely, aby mohli voliči srovnávat.

Podle serveru iDnes.cz změny u hnutí ANO nastaly také v programových kapitolách o justici a úřednících.

„V původní, měsíc staré verzi se najde věta, že strana `prosadí jmenování a odvolávání nejvyššího státního zástupce předsedou Senátu`. Bylo by to hodně neobvyklé řešení, které by soustředilo velkou moc do rukou jednoho ústavního činitele, takže možná proto se v současné verzi objevila obecnější věta: `Prosadíme nový způsob jmenování a odvolávání nejvyššího státního zástupce Parlamentem," uvádí server.

Babiš změny hájí: "Proč bychom nemohli měnit program? My ho budeme opravovat. Copak program je neměnný zákon? Hlavně ho budeme plnit," uvedl. A bude ANO měnit program i po volbách? Prý jej bude dále vylepšovat…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…