Novou radní Plzeňského kraje je Milena Stárková z ČSSD

08.12.2014 14:47

Milena Stárková (ČSSD) se dnes stala novou radní Plzeňského kraje. Zvolili ji zastupitelé, příští týden by ji měla krajská rada pověřit vedením resortu zdravotnictví. Ujme se postu, který na konci září opustil bývalý hejtmanův náměstek pro zdravotnictví Václav Šimánek (ČSSD). Šimánek se v létě stal ředitelem plzeňské fakultní nemocnice a zároveň neúspěšně kandidoval v senátních volbách. Informovala o tom dnes ČTK

Novou radní Plzeňského kraje je Milena Stárková z ČSSD
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Stárková, která je také zastupitelkou Sušice, jako členka krajského zastupitelstva zastává funkci předsedkyně Komise pro otevřený kraj a zároveň je členkou Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. 

Radní uvedla, že jako ekonomka se chce věnovat ekonomice chodu nemocnic vlastněných krajem, které každoročně končí ve ztrátě. Kraj tuto ztrátu hradí formou služeb obecné hospodářské služby. Zároveň chce Stárková po čtyřech letech fungování vyhodnotit činnost krajského zdravotnického holdingu a zjistit, jaké ekonomické a další přínosy přinesl. 

Zdravotnictví si po Šimánkově odstoupení vzal na starost dočasně hejtman Václav Šlajs (ČSSD). Šimánkovu rezignaci na funkci radního vzali zastupitelé na vědomí až dnes, od jeho odstoupení z funkce se dřív krajské zastupitelstvo nesešlo. Šimánek, který je nyní řadovým zastupitelem, v září čelil kritice opozice. Podle některých zastupitelů se současným působením v čele fakultní nemocnice a jako radní odpovědný za nemocnice vlastněné krajem mohl dostat do střetu zájmů. Šimánek kritiku odmítl, ve spojení funkcí neviděl problém, naopak považoval to za možnost lepší spolupráce mezi zdravotnickými zařízeními. 
    
Při hledání jeho nástupce mezi zastupiteli neměla ČSSD mnoho dostupných kandidátů na radního. Podle krajského etického kodexu nelze vykonávat zároveň více funkcí placených z veřejných prostředků. Pozici placeného radního tak nemohou vykonávat například senátoři a poslanci, ze hry je také primátor Plzně. Z 15 zastupitelů za ČSSD se tak musel nový radní hledat asi mezi čtyřmi lidmi..


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…