Nový Trumpův muž: Prezident stále není přesvědčen, že volby ovlivnilo Rusko

23.07.2017 20:11

45. prezident USA prý stále není nade vší pochybnost přesvědčen, že Rusové ovlivňovali americké prezidentské volby roku 2016. Oznámil to nový šéf komunikace Bílého domu Anthony Scaramucci. Pokud však někdo Trumpovi přinese nezvratné důkazy, že Rusové se o něco takového pokoušeli, nikdo prý nebude k Rusku tvrdší než právě Trump.

Nový Trumpův muž: Prezident stále není přesvědčen, že volby ovlivnilo Rusko
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Nový šéf komunikace v Bílém domě Anthony Scaramucci ke kauze údajného ovlivňování amerických voleb Ruskem poznamenává, že prezident Donald Trump stále není nade vší pochybnost přesvědčen, že se ruští hackeři vměšovali do amerických prezidentských voleb. Prezident to sice považuje za možné, ale nikoli za absolutně prokázané.

Fakt, že se k tomu opakovaně vyjádřily tajné služby a konstatovaly, že ruská strana ovlivňovala americké volby, Trumpovi nestačí.  Stačí si prý totiž vzpomenout, jak americké tajné služby vyprávěly světu, jakými ničivými zbraněmi disponoval někdejší irácký diktátor Saddám Husajn. Časem se však ukázalo, že  Saddám Husajn těmito zbraněmi nedisponoval. Jenže to už byla vojenská operace v Iráku skončena a bylo pozdě měnit rozhodnutí.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Pokud však někdo přinese jasné důkazy o tom, že se Rusové nade vší pochybnost vměšovali do amerických voleb, nikdo prý vůči Rusku nebude tvrdší než Trump. „Osoba, která pak bude super tvrdá na Rusko, se jmenuje Donald J. Trump,“ poznamenal Scaramucci.

V tuto chvíli se mu ovšem zdá, že kauzu využívají především média, aby oslabila pozici legitimně zvoleného prezidenta USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…