Nový byznys Petra Nečase: Prý přispějete i vy

23.11.2016 8:44

Za registrační značky pro automobily už nebude stát platit 77 korun, ale nově jen 45 za kus. Končí totiž dlouholetý dodavatel, brněnská firma Hicon. Ministerstvo dopravy vybralo nově firmu SPM ze skupiny Delta Capital, v jejímž vedení pracuje expremiér Petr Nečas. Informoval o tom server Seznam.cz.

Nový byznys Petra Nečase: Prý přispějete i vy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kmotrovská značka, ilustrační foto

Server připomíná, že někdejší papírny a tiskárny Neograph jsou známé z jízdenkové kauzy pražského Dopravního podniku a lobbisty Ivo Rittiga. Firma pod novým názvem SPM (Security Paper Mill) vyhrála sledovaný tendr Ministerstva dopravy. Kromě nového názvu má tiskárna přes dva roky už také nového majitele – patří do skupiny Delta Capital podnikatele Michaela Brody. Ve vedení Delty působí bývalý premiér Petr Nečas jako šéf strategie, píše server.

Celý text je ZDE

Server poukazuje na to, že pro stát je vítězství společnosti SPM – Security Paper Mill výhodné. Ukončí se tím totiž monopol na dodávání registračních značek, který od roku 1994 měla brněnská společnost Hicon a která se tehdy k zakázce dostala bez výběrového řízení. Jednu značku vyráběla v posledním roce už „jen“ za 77 korun, ale v nejtučnějších letech si účtovala dokonce 120 korun. Nový dodavatel SPM nyní nabídl cenu 45 korun za kus. Za čtyři roky trvání kontraktu a při objemu zhruba jeden milion značek ročně tak stát může ušetřit přes 120 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…