Nový ministr dopravy to schytal od odcházejícího Žáka: S odvoláním Kočici udělá zásadní chybu

27.01.2014 18:15

Pravděpodobný příští ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) již oznámil, že hodlá sesadit Pavla Kočicu z pozice šéfa Ředitelství silnic a dálnic. Počítá naopak s návratem Miloslavy Pošvářové, které byla z instituce vyhozena kvůli neshodám ohledně dálnice D47. Končící ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák ale tvrdí, že pan Prachař oznamuje své budoucí kroky, aniž by se seznamoval se skutečným stavem věcí.

Nový ministr dopravy to schytal od odcházejícího Žáka: S odvoláním Kočici udělá zásadní chybu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák ve studiu OVM

„Už po několikáté činí pan budoucí ministr rozhodnutí bez toho, aby se seznámil se skutečnostmi. A to se mi zdá nebezpečné. Já bych mu doporučoval, aby si na své rozhodnutí nechal tři dny, až bude v úřadu,“ poznamenal Žák ve vyjádření pro Českou televizi. Bez znalosti věci prý bude Prachař jen těžko čelit tlakům, které na něj mají v resortu čekat. Končící ministr trval také na tom, že lidé, které vybral, jsou odborníci.

Žák i nadále vyjadřuje důvěru panu Kočicovi a prohlašuje, že má zřejmě více informací než budoucí ministr. Stojí si také za kritikou Miloslavy Pošvářové, která se má podle slov Antonína Prachaře do ŘSD vrátit. Ministr v demisi se prý s Pošvářovou v mnohém shoduje, ale nelíbí se mu, že nenavrhovala potřebná řešení problémů. Bojovníky, kteří nebudou zároveň navrhovat řešení krizových situací, prý resort nepotřebuje.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…