Nový ministr zdravotnictví chce prodloužit dobu pobytu v lázních na čtyři týdny

04.02.2014 12:07

Sehnat dvě miliardy korun pro nemocnice, které by nahradily zrušený stokorunový poplatek za hospitalizaci. Prodloužit dobu pobytu v lázních ze tří týdnů na čtyři. To vše chce změnit nový ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD). Uvedl to v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

Nový ministr zdravotnictví chce prodloužit dobu pobytu v lázních na čtyři týdny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

Své působení na Ministerstvu zdravotnictví označuje Němeček jako „sebevražednou misi“. A proč se vyjadřuje tak pesimisticky? „No, když vidím české zdravotnictví…“ Skepticky se dívá také na to, jak dlouho v horkém křesle ministra zdravotnictví vydrží. Uvedl totiž, že dobu, po kterou na tomto postu vydržel Leoš Heger – plných 1093 dní – nepřekoná.

Za klíčový úkol považuje dokončit ekonomickou stabilizaci zdravotnictví, kdy „resuscitaci ekonomiky nemocnic“ zahájila nová úhradová vyhláška.

Ale má i další plány: „Urychleně chceme řešit výpadek dvou miliard korun, o které jsme přišli kvůli zrušení poplatku za hospitalizace. To bude první věc, kterou budu řešit po příchodu na ministerstvo. Chtěli bychom také napravit věci, které se týkají lázeňství. Ty lázně dnes stojí před krachem. Moje představa je, že bychom změnili indikační seznam, dobu pobytu bychom změnili z 21 na 28 dnů.“

Chtěl by také získat 5,3 miliardy korun na odkup pohledávek zdravotních pojišťoven.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…