Nový ministr zdravotnictví zhodnotí vývoj epidemie covidu-19

09.04.2021 6:50

Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) dnes na tiskové konferenci zhodnotí další vývoj epidemie covidu-19. Měl by také definitivně oznámit, ve kterých regionech se v pondělí neotevřou mateřské a základní školy. Podle zástupců regionů a krajských hygienických stanic se tak zřejmě nestane jen v okrese Děčín, naopak často zmiňované Zlínsko opatření uvolní. Od pondělí také se mají otevřít obchody s dětským oblečením či obuví, papírnictví, čistírny, trhy nebo zoologické a botanické zahrady.

Nový ministr zdravotnictví zhodnotí vývoj epidemie covidu-19
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministr zdravotnictví Petr Arenberger

Dosavadní ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Arenberger nastoupil do čela ministerstva zdravotnictví ve středu. Jako své priority spolu s premiérem Andrejem Babišem uvedl zlepšení komunikace nebo dostupnost monoklonálních protilátek na léčbu covidu-19. Právě kvůli těmto dvěma tématům premiér kritizoval jeho předchůdce, kterého odvolal, Jana Blatného.

Ministr také připustil, že by v Česku mohla být dostupná vakcína Sputnik V pro lidi, kteří by o její podání stáli. Byli by součástí klinické studie, v níž by se očkovací látka testovala na dobrovolnících. Vyžádal si od Státního ústavu pro kontrolu léčiv dokumenty, které jsou k této vakcíně dostupné. Premiér Babiš ale ve středu zopakoval, že vakcína nebude v ČR podávaná, dokud ji neschválí Evropská agentura pro léčivé přípravky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…