Nový návrh růstu platů politiků. Vytvořila ho ČSSD, vyjádří se k němu babišovci

30.11.2014 20:52

S novým kompromisním návrhem, který by mohl vyřešit problém s tím, o kolik se od ledna zvýší platy politiků, přicházejí sociální demokraté. Podle dnešního návrhu by platy politiků od příštího roku mohly tvořit zhruba 80 procent platů soudců. Informoval o tom web České televize.

Nový návrh růstu platů politiků. Vytvořila ho ČSSD, vyjádří se k němu babišovci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„To by znamenalo, že by základní příjem politiků vzrostl od ledna o téměř deset procent,“ uvedl web s tím, že poslanec by si polepšil o pět a půl tisíce měsíčně, ministr o deset a půl tisíce měsíčně.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dosud trval na růstu o tři a půl procenta. S tím ale většina poslanců nesouhlasí, a pokud se politici nedohodnou, platy jim od nového roku automaticky vzrostou o 26 procent.

Novou variantu by měl už v pondělí projednat poslanecký klub ČSSD i hnutí ANO. Opozice už s vládou o platech jednat nechce.

Koaliční a opoziční strany se už shodly na růstu platů o 14 procent a jejich návrh dokonce jednomyslně podpořil také rozpočtový výbor. Ovšem vedení ČSSD takové zvýšení odmítá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…