Nový policejní prezident Tuhý dnes s ministrem vnitra Chovancem představí své priority

14.04.2014 5:49

Nový policejní prezident Tomáš Tuhý dnes na společné tiskové konferenci s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD) představí své priority. Ministr ho jmenoval už v sobotu. Dosavadní náměstek policejního prezidia Tuhý byl dosud pověřen vedením sboru.

Nový policejní prezident Tuhý dnes s ministrem vnitra Chovancem  představí své priority
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní kontrola

Křeslo policejního šéfa bylo volné od března, kdy Chovanec potvrdil platnost odvolání Martina Červíčka. Jeho jmenování zrušil v lednu tehdejší ministr vnitra v demisi Martin Pecina, což ukončilo 36 dní trvající dvojvládí v čele policie, kdy byl kromě Červíčka policejním prezidentem zároveň i Petr Lessy.

Červíček se stal šéfem policie poté, co jeho předchůdce Lessyho odvolal někdejší ministr vnitra Jan Kubice kvůli trestnímu stíhání. Soud ale stíhání později zastavil a Pecina Lessyho na začátku prosince vrátil do funkce.

Chovanec oslovil v nabídkovém řízení na nového policejního prezidenta 20 lidí, kromě policie byli z hasičského sboru, celní správy, Vězeňské služby, Bezpečnostní informační služby nebo Generální inspekce bezpečnostních sborů. Tuhý se přihlásil se svým projektem řízení policie. Dalším kandidátem byl podle médií náměstek Generální inspekce bezpečnostních sborů Dušan Brunclík. Odborná komise ale jednoznačně doporučila Tuhého.

„Česká policie potřebuje stabilitu, potřebuje jasné vedení, jasnou hlavu a od soboty ji má," uvedl v neděli Chovanec v České televizi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…