Nový předseda Severočechů.cz je Schwarz, dvojka kandidátky ANO

04.10.2013 17:56

Novým předsedou Severočechů.cz je šéf mostecké městské policie a zastupitel Ústeckého kraje Bronislav Schwarz, který kandiduje do předčasných parlamentních voleb jako dvojka na společné kandidátce ANO a Severočechů.cz v Ústeckém kraji. ČTK o tom informoval mluvčí Severočechů Petr Prokeš. Bývalý předseda hnutí František Ryba odstoupil kvůli pokusu o odvolání náměstkyně primátora v Mostě Hany Jeníčkové (Severočeši.cz), který inicioval jiný člen sdružení.

Nový předseda Severočechů.cz je Schwarz, dvojka kandidátky ANO
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Bronislav Schwarz, lídr Severočechů za Ústecký kraj, číslo 2 na kandidátce ANO v Ústeckém kraji

Schwarze předsednictvo zvolilo jednohlasně. "Ruku pro zvedli místopředsedkyně Hana Jeníčková a Irena Čapková a členové Jiří Zelenka a Miroslav Hylák," vysvětlil Prokeš s tím, že pátý člen představenstva chyběl a Schwarz se hlasování zdržel.

Spory se zakladatelem hnutí

"Hlavními úkoly jsou účast v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny a příprava mimořádné valné hromady hnutí Severočeši.cz, na kterém proběhne dovolba nového člena předsednictva za odstoupivšího Františka Rybu," uvedl Schwarz.

Rybu vedly k odstoupení z předsednické funkce spory se zakladatelem hnutí Zelenkou. Ten minulý týden na jednání zastupitelstva inicioval hlasování o odvolání náměstkyně primátora za Severočechy.cz Jeníčkové kvůli její údajné účasti na úplatkářské aféře. Kvůli uplácení při budování průmyslové zóny Joseph u Havraně u Mostu policie obvinila bývalého poslance ČSSD Vlastimila Aubrechta.

Ryba podle serveru iDnes tvrdí, že se Zelenkova zlost ze zamítnutého hlasování se následně obrátila proti němu, protože nedokázal zajistit odvolání Jeníčkové. "To jsem odmítl, protože byla z korupčního jednání obviněna bez důkazu," řekl iDnesu Ryba, který řadovým členem Severočechů zůstal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…