Nový předseda Starostů Půta se představil na tiskové konferenci

28.03.2014 14:23

Nový předseda hnutí Starostové a nezávislí a liberecký hejtman Martin Půta se představil na tiskové konferenci. Vystřídal Petra Gazdíka, kterého delegáti republikového sněmu zvolili prvním místopředsedou.

Nový předseda Starostů Půta se představil na tiskové konferenci
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj)

Půta bude nadále pokračovat ve funkci libereckého hejtmana. Svou funkci by rád obhájil i v budoucnu. Nechce tedy kandidovat do Parlamentu.

Gazdík: Těší mě, že jsou Starostové a nezávislí žádaná nevěsta

Na sněmu STAN promluvil jako host předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a nabídl Starostům společnou kandidátku v příštích volbách. „Na sněmu zazněla řada nabídek. Příští evropské volby budou za pět let. Nebudeme se bránit případné spolupráci, ale považoval bych ji dnes za předčasnou,“ reagoval Půta na tiskové konferenci.

Nabídku na spolupráci komentoval také Gazdík. „Těší mě, že jsou Starostové a nezávislí žádaná nevěsta. S KDU-ČSL spolupracujeme v Praze a spolupracujeme na různých úrovních. Připravujeme společné kandidátky do senátních voleb. Ta spolupráce je velice plodná,“ prohlásil.

Naši lidé mají dostatek sebevědomí, aby na Liberecku šli do voleb samostatně

Starostové se nyní chtějí zaměřit na komunální volby, které proběhnou na podzim. Chtěli by získat více zastupitelů. Nyní jich má hnutí zhruba tři tisíce.

„Nebudeme na komunální úrovni spolupracovat se stranami, které se dají označit za extremistické, jako jsou komunisté nebo Dělnická strana sociální spravedlnosti,“ vyloučil Půta.

Prozradil, že například v Libereckém kraji bude STAN kandidovat samostatně. „Naši lidé mají dostatek sebevědomí, aby do těch voleb šli samostatně,“ komentoval nový šéf STAN.

Budeme zastupovat i zájmy lidí v hlavním městě, slíbila Plamínková

Na tiskové konferenci se vyjádřila místopředsedkyně Jana Plamínková: „STAN zastupuje a bude zastupovat nejen malé obce a města, ale bude zastupovat i zájmy lidí v hlavním městě. Začali jsme působit v malých městských částech. Chtěli bychom svůj počet rozšířit v nadcházejících komunálních volbách, kde budeme kandidovat v okrajových částech. Chtěli bychom, aby malé části byly financované stejně jako ty velké.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…