Nový šéf Českých drah má neobvyklý koníček: Po nocích komentuje v televizi sportovní přenosy

21.02.2014 9:18

Novým generálním ředitelem Českých drah je od včerejška Daniel Kurucz, dosavadní ředitel Dalibor Zelený skončil, přestože dozorčí rada státního podniku vůči jeho práci neměla závažnější připomínky. Informuje o tom páteční vydání deníku MF Dnes. Ten také upozornil na to, že Kurucz, který se osvědčil v Agrofertu, v něm přes údajně dobré výsledky náhle a bez bližšího vysvětlení skončil. List rovněž poukázal pozoruhodnou věc: Nový šéf státních drah po nocích na sportovním kanálu komentuje přenosy zápasů amerického basketbalu.

Nový šéf Českých drah má neobvyklý koníček: Po nocích komentuje v televizi sportovní přenosy
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Zelený skončil v čele Českých drah přesto, že ještě před měsícem dostal za své půlroční působení na postu generálního ředitele odměnu a pochvalu ministra a dozorčí rady. Podle listu může být důvodem odvolání Zeleného to, že měl špatné vztahy právě s Kuruczem, dosavadním místopředsedou představenstva.

Deník uvádí, že Zelenému byly vytýkány jen některé drobnosti týkající se plánovaného převodu nádraží na Správu železniční dopravní cesty.

Neobjasněný náhlý konec Kurucze v Agrofertu

Kurucze deník charakterizuje jako ostříleného manažera s praxí u švédské firmy Sandvik a u Agrofertu. Pro druhý jmenovaný podnik pracoval dva roky jako vrcholový manažer, který vedl divizi speciální chemie Agrofertu. „Kromě pardubické Synthesie či přerovské Prechezy pod něj spadala i ztrátová chemička v Číně,“ napsal list. V této souvislosti cituje Kurucze, který uvedl, že se mu podařilo ztrátový čínský podnik dostat do zisku. „Nejasný je proto i jeho náhlý odchod loni v březnu. Kurucz skončil náhle dohodou, i když po něm zůstaly dobré výsledky,“ upozorňuje deník s tím, že ani Agrofert, ani Kurucz náhlý odchod nikdy blíže nevysvětlili.

List také poukazuje na to, že Kurucz hrál v mládí národní ligu v basketbalu. Nyní se tomuto sportu věnuje i nadále, ale spíše teoreticky. „Kromě toho, že se věnoval trénování ženských týmů, jeho hlas pravidelně slyší diváci u nočních přenosů z americké NBA na televizi Sport 1,“ uvedl deník závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…