Nový šéf Národní knihovny pohřbil Kaplického blob

05.01.2011 15:56

Nastupující ředitel Národní knihovny v Praze Tomáš Böhm uvedl, že projekt nové knihovny z pera známého architekta Jana Kaplického je definitivně mimo hru.

Nový šéf Národní knihovny pohřbil Kaplického blob

Knihovna totiž údajně potřebuje v první řadě vyřešit nedostatek skladovacích kapacit a na efektní novostavbu chybí peníze. Nová budova by tak mohla vyrůst za pět až deset let, nicméně by sloužila i jiným institucím a bylo by na ni vyhlášeno nové výběrové řízení.

Rekonstrukce pokračuje

Nové vedení knihovny plánuje přehodnotit některé investiční kroky svých předchůdců, nicméně projekt revitalizace a dostavby depozitářů poběží podle původního plánu.

"Nemyslím si, že by mohlo dojít k zastavení projektu revitalizace, ale mohlo by dojít k určitým přehodnocením," řekl Böhm s tím, že by bylo možno změnit postup jednotlivých stavebních úprav.

Novopečený ředitel chce knihovnu více otevřít veřejnosti, zmodernizovat její webové stránky a pokračovat v digitalizaci knižního fondu.

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…