Nový šéf odborářů Středula: Budu politikům říkat, co dělají špatně

26.04.2014 9:28

Následující čtyři roky bude předsedou Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula. Nový šéf centrály se těší, že bude kritizovat práci politiků. Dosavadní šéf Odborového svazu KOVO už má kompletní celý tým.

Nový šéf odborářů Středula: Budu politikům říkat, co dělají špatně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

Josef Středula porazil protikandidáta Václava Pícla, dosavadního místopředsedu Českomoravské konfederace odborových svazů. Středulovým zástupcem se stal Vít Samek. Post z minulého volebního období obhájila Radka Sokolová.

„Budu se snažit posílit odbory, je to má takřka celoživotní práce, která mě velmi baví, a ještě více mě baví, když můžu politikům zleva i zprava říkat, co dělají špatně, protože mám velmi silnou a nezávislou pozici a můžu pro lidi skutečně hodně udělat,“ cituje Český rozhlas.

Delegáti odborového sjezdu dnes budou projednávat strategii na následující čtyři roky. Navštíví je dokonce Miloš Zeman s předsedou vlády. Bohuslav Sobotka by měl mluvit o sociálním dialogu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…