Novým primátorem bude zřejmě Hudeček, má podporu strany

12.06.2013 15:15

Novým pražským primátorem se s největší pravděpodobností stane dosavadní zastupující primátor Tomáš Hudeček (TOP 09). Podle informací ParlamentníchListů.cz i ČTK se na tom shodlo vedení strany. Podporu mu při jednání klubu zastupitelů vyjádřili i původní kandidáti - předseda klubu Jiří Vávra a lídr volební kandidátky Zdeněk Tůma.

Novým primátorem bude zřejmě Hudeček, má podporu strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Hudeček ČTK řekl, že pokud mu dá klub důvěru, pak "odpovědnost za chod města přijme". O primátorovi budou zastupitelé hlasovat 20. června. ČSSD se už dříve nechala slyšet, že její zastupitelé pro kandidáta TOP 09 při hlasování zvednou ruku.

Politika má svá pravidla

Klub zastupitelů TOP 09 o nominaci Hudečka bude hlasovat v pondělí. Jednání by se měl zúčastnit i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Hudeček původně kandidaturu přijmout nechtěl. "Původně jsem kandidaturu odmítal, ale je nutné přiznat, že jsem to byl já, kdo praštil pěstí do stolu," řekl na dotaz ČTK. "Politika má svá pravidla a po činu je nutné přijmout i odpovědnost," doplnil. Podle něj se v průběhu povodní ukázalo, že "takto postavený tým je plně funkční", což je prý pro chod města zásadní.

Kromě Hudečka, Vávry a Tůmy byl dalším možným kandidátem na post primátora i zastupitel Martin Dlouhý. Všichni se už dřív shodli na tom, že by kandidaturu přijali jen v případě, pokud o ni nebude mít zájem Tůma. Bývalý šéf ČNB Tůma ale hned na začátku uvedl, že se primátorem stát nechce.

Podporu vedení TOP 09 Tomáši Hudečkovi ParlamentnímListům.cz potvrdily dva důvěryhodné zdroje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…