O Bílý dům usiluje také americký miliardář Donald Trump

16.06.2015 20:33

Americký miliardář Donald Trump dnes potvrdil, že se bude ucházet o křeslo prezidenta Spojených států. Podnikatel, jenž byl mnoho let ženatý s Čechoameričankou Ivanou Trumpovou, se tak příští rok zúčastní republikánských primárek. V Republikánské straně má zatím 11 soupeřů, několik dalších republikánů pak kandidaturu zvažuje.

O Bílý dům usiluje také americký miliardář Donald Trump
Foto: wikipedia
Popisek: Americká vlajka.

"Budu nejúžasnějším prezidentem zaměstnanosti, kterého kdy bůh stvořil," prohlásil realitní magnát, jímž dnes ve svém newyorském mrakodrapu Trump Tower zahájil svou předvolební kampaň.

Z dosavadních republikánských uchazečů o prezidentský úřad je za velkého favorita považován někdejší republikánský guvernér amerického státu Florida Jeb Bush. Úřad přitom už zastávali jeho bratr i otec, George Bush mladší a starší.

Stávajícího demokratického prezidenta Baracka Obamu by po volbách v listopadu 2016 mohla nahradit i demokratická kandidátka Hillary Clintonová, která je nejnadějnější ze zatím čtyř známých uchazečů o prezidentskou funkci za Demokratickou stranu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…