O Hrad bude bojovat celkem 11 lidí

06.11.2012 17:45

Dnešním dnem skončila možnost přihlásit se do prezidentské volby. Kandidaturu odevzdalo celkem 11 osobností, které získaly buď podporu poslanců a senátorů, nebo 50 tisíc občanů.

O Hrad bude bojovat celkem 11 lidí
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Pražský hrad

Nejvíce podpisů (105 tisíc) získal Miloš Zeman. Díky podpoře občanů může o Hrad bojovat také expremiér Jan Fischer, umělec Vladimír Franz, šéfka Suverenity Jana Bobošíková, Vladimír Dlouhý, Táňa Fischerová nebo podnikatel Tomio Okamura.

Své kandidáty mají i politické strany - Karel Schwarzenberg za TOP 09, Přemysl Sobotka za ODS, Jiří Dienstbier za ČSSD nebo Zuzana Roithová za KDU-ČSL. Poslední dva jmenovaní ale sbírali i podpisy občanů.

Myšlenka usednout v čele republiky oslovila v uplynulých měsících řadu známých i méně známých občanů. Do hry se zapojili zejména současní či bývalí vrcholní politici, ale třeba i kartářka z jižní Moravy Jana Lysoňková, kontroverzní advokátka Klára Samková nebo bývalý šéf rozvědky Karel Randák. Ti podpisy nenasbírali, stejně jako Ladislav Jakl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…