O odchodu z politiky uvažuji neustále, sdělil Pavel Bělobrádek

08.06.2016 13:54

Dnes odpovídal na čtenářské dotazy místopředseda vlády České republiky a lídr KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Mnohé z nich byly skutečně zajímavé. „Říká se o vás, že to, že jste byl pětkrát v Americe od doby, co jste byl zvolen, souvisí s izraelskou lobby. Myslíte si, že je správné pracovat pro cizí zájmy?“ zněl jeden z čtenářských dotazů.

O odchodu z politiky uvažuji neustále, sdělil Pavel Bělobrádek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek, když ještě byl místopředsedou Sobotkovy vlády

„Pracovní morálka ve sněmovně je tristní,“ píše jeden ze čtenářů a ptá se na to, proč se neustanoví nějaká pevná doba, kdy budou muset být poslanci ve sněmovně a kdy se mohou věnovat práci v regionech, na přípravách zákonů „nebo co vlastně děláte“. Čtenář se rovněž zajímá o to, jak je možné, že nemusí poslanci předkládat neschopenky.

„Jsou mimořádné schůze, jedná se i v tzv. variabilním týdnu a práce poslance není jen být ve sněmovně. Nejedná se o klasický pracovněprávní vztah, je to odměna za výkon funkce. Volna je opravdu málo, děláte-li to poctivě,“ uvedl v odpovědi Bělobrádek.

Další čtenář dal panu místopředsedovi vlády jasně najevo svou nelibost vůči Bělobrádkovu postoji k církevním restitucím. „Proč tak sveřepě bráníte počínání církve při restitucích? Za co dostávají miliardy náhrad, když si skoro všechno prosoudí? V závěru své otázky Bělobrádkovi dokonce i pohrozil. „Pozor, aby vaše strana vůbec prošla příště do parlamentu,“ napsal.

„Protože bráním právní stát. Miliardy jsou za nevydaný majetek a odluku od státu,“ jednoduše odpověděl Bělobrádek.

Čtenář, který se podepsal jako „Johanz z Mallevilu“, se ptal na to, do jaké země se pan Bělobrádek ukryje, až začne válka s Ruskem, „do které nás zavleče NATO“. „Nebo budete bojovat v první linii s ministrem Stropnickým a generálem Pavlem?“ zněla otázka.

„Nejspíše bojovat nebudu, jsem zdravotně nezpůsobilý. Jedině že by došlo na gerilovou válku, pak ano. Války mezi NATO a Ruskem se ale nejspíše nedočkáme,“ odpověděl Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Další čtenář se odkázal na předpokládaný výsledek v nejbližších parlamentních volbách a zeptal se: „Máte již představu o své pracovní budoucnosti? Zůstanete politicky aktivní, nebo se pro dobro občanů země začnete věnovat spíše zvířecím mazlíčkům?“

„O odchodu z politiky uvažuji neustále. Určitě se nějak uživím,“ uvedl Bělobrádek.

Ovšem zřejmě nejoriginálnější dotaz položila čtenářka se jménem „Jana z Arku“, která se pana Bělobrádka zeptala na jeho údajné napojení na izraelskou lobby. „Myslíte si, že je správné pracovat pro cizí zájmy? Je to pravda? Nečekám pravdivou odpověď, ale víte, ono se nakonec všechno ukáže takové, jaké to ve skutečnosti je. Nic nezůstane skryto,“ napsala.

„Ne, to pravda není, to je konspirační teorie zralá na doc. Chocholouška,“ uvedl ve své odpovědi místopředseda vlády.

reklama

autor: fib

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …