O post policejního šéfa bude usilovat i muž, který policii dočasně povede

06.02.2014 22:29

Novým policejním prezidentem by se mohl stát i Tomáš Tuhý, který policii dočasně povede poté, co k poslednímu únorovému dni opustí post policejního prezidenta Petr Lessy. Informoval o tom server iDnes.cz, který se odvolává na slova Tuhého pro veřejnoprávní rozhlas.

O post policejního šéfa bude usilovat i muž, který policii dočasně povede
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

„Co se týče nějaké mé účasti v nabídkových řízeních, je to pro mě velmi čerstvá informace, ale samozřejmě nevylučuji, že po nějaké úvaze bych i zvážil do takového řízení se přihlásit," řekl Tuhý ČRo.

Zatím není ani jasné, jakým způsobem bude Lessyho nástupce vybrán. Podle ministra vnitra Milana Chovance proběhne nejprve nabídkové řízení. V něm by mohl být nový policejní šéf znám do dubna. Pokud se jej ale tímto způsobem nepodaří vybrat, proběhne výběrové řízení. Chovanec odhaduje, že tímto způsobem se výběr nového policejního prezidenta prodlouží o další jeden až dva měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …