O tom nehalucinovali ani ti nejzakuklenější kryptoanarchisté. Jak Praha vytáhla Piráty a Kalouskovce

22.10.2017 10:56

Magazín Reportér se podíval na sněmovní volby 2017 z pražského pohledu. Připomněl, že nebýt hlavního města, složení sněmovny by vypadalo o dost jinak, než to nakonec reálně skončilo. TOP 09 by byla bez poslanců. Slabší by byli i ODS a Piráti. Bez pražských voličů by také mohli být podstatně spokojenější Tomio Okamura či komunisté.

O  tom nehalucinovali ani ti nejzakuklenější kryptoanarchisté. Jak Praha vytáhla Piráty a Kalouskovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Pražský hrad z mostu přes Vltavu

Díky hlavnímu městu se TOP 09 dostala do sněmovny. Její boj o poslanecké lavice prý tak trochu připomínal paralympijský závod. Velkého úspěchu v Praze dosáhli i Piráti.

„Mohutný závěr předvedli rovněž Piráti, kteří díky hlasům z metropole předstihli v celkové bilanci SPD Tomia Okamury a urvali pro sebe bronzovou medaili (navíc o fous od stříbra). O něčem takovém asi nehalucinovali ani ti nejzakuklenější kryptoanarchisté z řad jejich přívrženců,“ píše magazín.

Celý článek naleznete zde.

Díky Praze také oslabil šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Sice vyhrál, ale jen s výsledkem těsně nad dvacet procent, což v konečném důsledku znamenalo, že v celorepublikovém měřítku vítěz voleb nepřekonal 30 procent. Bez Prahy by se to Babišovi podařilo.

V hlavním městě znovu zazářila také ODS, resp. Václav Klaus mladší. Kromě něj si obrovský úspěch připsal také Dominik Feri, který díky preferenčním hlasům skočil z posledního místa kandidátky na volitelné místo a stal se poslancem. Liberálně smýšlející voliči hlasitě promluvili...

... ale s jednou výjimkou. Zelení Matěje Stropnického totálně propadli, a to i v Praze. Stropnický na celorepublikový pád zareagoval okamžitým složením funkce předsedy. I v Praze, v baště Zelených, dostala partaj jen něco málo přes dvě procenta.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…