O tomto se téměř mlčí. Probíhá genocida "zlých" muslimů

01.06.2015 17:45

Nositelka Nobelovy ceny za mír, Aun Schan Su Ťij, ani organizace pro lidská práva Člověk v tísni se zatím nijak nevyjadřují k již probíhající genocidě na muslimském obyvatelstvu Barmy. Informují o tom Britské listy.

O tomto se téměř mlčí. Probíhá genocida "zlých" muslimů
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Aun Schan Su Ťij, bývalá disidentka, nyní jedna z hlavních představitelů barmské opozice a nositelka Nobelovy ceny za mír stále mlčí v otázce násilností, směřovaných na barmskou muslimskou menšinu Rohingyů.

Ti jsou cílem násilí ze strany vládnoucí buddhistické většiny, desetitísice z nich jsou vysidlovány, nemají ani občanství a pokud žijí na území Barmy, tak v uprchlických táborech. Mnozí z nich ale utíkají na širé moře v dřevěných bárkách, protože je nikde nikdo nechce. Na moři je však čeká jen smrt.

Násilnosti odsoudil již i tibetský dalajláma či jihoafrický biskup a taktéž držitel Nobelovy ceny za mír Desmond Tutu. Oba se také nechali slyšet, že je mrzí neangažovanost Aun Schan Su Ťij, která jediná je v pozici se Rohingyů zastat.

Ta ovšem v rozhovoru s dalajlámou popsala situaci jako komplikovanou a pozorovatelé tvrdí, že k tomu má důvod. Letos na podzim se v Barmě konají volby a Su Ťij by podporou menšiny mohla přijít o velké množství hlasů. Tudíž to vypadá tak, že je ochotna obětovat menšinu národa pro větší politickou moc.

Izraelský plátek Haaretz přirovnává osud barmských Rohingyů k osudu evropských Židů za druhé světové války. Jejich vesnice jsou vypalovány, zatímco oni jsou shromažďováni v koncentračních táborech s nulovou životní úrovní.

Podobné mlčení zachovává i organizace Člověk v tísni, která sice vydala zprávu, kritizující opatření vůči Rohingyům, ale jejich původní vyjádření zdaleka neodpovídalo skutečnosti a muslimskou menšinu popisovalo jako nebezpečnou a skoro rovnocennou s buddhistickou většinou.

„Jednoocí bojovníci“ za lidská práva, jak autor článku říká Člověku v tísni, pak akorát potvrzují, že lidská práva jsou výsadou, nikoli samozřejmostí, stačí se podívat na migrační situaci u nás v Evropě, kdy nikdo nechce pomoct „zlým“ muslimům, prchajícím ze severu Afriky, kteří chtějí obsadit naši půdu a zničit naši kulturu, přičemž realita je taková, že se jedná o zoufalé lidské bytosti, které prostě jen hledají pomoc a přežívají ze dne na den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…