OBSE: Povstalci na Ukrajině blokují přístup mise k hranicím

11.03.2015 3:21

Povstalci na ukrajinském Donbasu zabránili evropským pozorovatelům v plnění kontrolní mise u obce Komsomolske nedaleko ruských hranic. V Doněcku to dnes oznámila mise Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE). Vzbouřenci po kontrolorech žádali zvláštní propustky a argumentovali tím, že jde o pohraniční zónu.

OBSE: Povstalci na Ukrajině blokují přístup mise k hranicím
Foto: Sergei Grits, ČTK/AP
Popisek: Proruští ozbrojenci na východě Ukrajiny

Podle OBSE je situace na linii fronty v Luhanské oblasti klidná, boje ale trvají v okolí doněckého letiště a u přístavu Mariupolu. Asi 750 metrů od zničeného letiště v Doněcku dnes členové mise OBSE zaznamenali opakovanou palbu z ručních zbraní a kulometů. V centru města pak kontroloři spatřili dva neoznačené tanky mířící na sever.

Kyjev dnes obvinil separatisty z ostřelování armádních pozic u azovského přístavu Mariupolu. Během dnešního dne tam prý povstalci porušili příměří čtyřiadvacetkrát.

Povstalecká agentura DAN oznámila, že "armáda Doněcké lidové republiky" dnes zahájila vojenské cvičení s bojovou střelbou. Kde manévry probíhají, zpráva neupřesňuje. Třídenní cvičení má prověřit útočné schopnosti jednotek. Agentura podotýká, že vojenská cvičení organizovaná v povstaleckých zónách minské mírové dohody nezakazují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…