ODS chce zachovat českou korunu. V kampani pro evropské volby bude sbírat podpisy

28.03.2014 13:06

ODS na tiskové konferenci představila svou kontaktní kampaň pro volby do Evropského parlamentu. Strana nechce, aby Česká republika vstupovala do eurozóny. Občanští demokraté proto budou sbírat podpisy pod petici za zachování české koruny.

ODS chce zachovat českou korunu. V kampani pro evropské volby bude sbírat podpisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala, předseda ODS

Fiala připomněl hlavní programové body ODS: „Držme se koruny, ne eura. Zrušme štrasburské sídlo Evropského parlamentu.“

Občané by měli rozhodnout, zda chtějí do eurozóny

„Chceme dát možnost lidem, aby se rozhodli, zda má Česká republika přijímat evropskou měnu. Eurozóna se výrazně změnila. Jsou zde nové podmínky a závazky. Občané by měli znovu rozhodnout. Tato petice by měla donutit vládu, aby se zasadila o zavedení trvalé podmínky o zachování české měny,“ prohlásil Fiala.

Lidé se mohou s argumenty ODS seznámit na adrese www.peticeprokorunu.cz.

Podle Fialy začne sběr podpisů v krajských metropolích. „V kontaktní kampani se nezaměříme pouze na sběr podpisů. Součástí bude i můj výjezd do regionů a setkávání s občany,“ dodal šéf ODS.

ODS není typická petiční strana. Petice ale má své opodstatnění

K petici se na tiskové konferenci vyjádřil také lídr evropské kandidátky ODS Jan Zahradil, který si oblékl modré triko s bílým nápisem: „Nechcete euro? peticeprokorunu.cz“. 

„ODS není typickou petiční stranou. Ale v této situaci má petice své opodstatnění,“ uvedl Zahradil a pokračoval: „Každý podpis pod petičním archem bereme také jako jakési vyjádření podpory politice ODS.“

S přijetím eura nesouhlasí 78 procent občanů

Zahradil vyzval, aby lidé navštívili webové stránky. Připomněl ovšem, že elektronická podpora je symbolická. Pro platnost petice je potřeba fyzický podpis.

„78 procent občanů víceméně nesouhlasí s přijetím eura. To je číslo, které nemůže ignorovat žádná relevantní politická strana. Bohužel strany vládní koalice se rozhodly, že to ignorovat budou,“ vadí Zahradilovi.  

Fyzický sběr podpisů ODS zahájí v pondělí v 15 hodin. Zahradil i Fiala podepíší petici v Brně. Bývalá členka České národní banky Eva Zamrazilová, která kandiduje ze třetího místa, podepíše petici v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…