ODS dala do placu čísla: Za „komoušů“ stálo máslo 93 korun a Škoda 105 byla za půl milionu!

10.09.2017 22:11

Občanští demokraté se zřejmě rozhodli zúčtovat s představou některých jedinců, že za komunismu bylo v Česku lépe. Proto dali dohromady čísla a porovnali ceny jednotlivých výrobků dnes a za komunismu. Tedy pro přesnost, porovnali dnešní a tehdejší průměrný plat a tehdejší ceny přepočítali na sumu, kterou by v poměru k platu stálo zboží dnes. Z toho, na co přišli, na vás půjdou těžké sny.

ODS dala do placu čísla: Za „komoušů“ stálo máslo 93 korun a Škoda 105 byla za půl milionu!
Foto: ODS
Popisek: ODS se snaží vyvrátit tvrzení, že za komunistů bylo levněji

„Sdílejte, ať všichni vidí, jak bylo za komunistů ‚levně‘. A to vůbec nemluvíme o nedostatku zboží, pošlapávání lidských práv, zaostávání země,“ napsala ODS v postu na Facebooku strany, ke kterému přidala i obrázek s porovnáním cen jednotlivých výrobků. „Od revoluce naše země ušla pořádný kus cesty. I přes všechny chyby, ze kterých jsme se poučili. Nedovolte, abychom se po volbách vrátili před rok 1989 s komunisty ve vládě,“ burcují národ ODS.

Anketa

Který premiér země Visegrádu je nejlepší?

hlasovalo: 12783 lidí

ODS tak vzali průměrný plat v Československu v roce 1989 a vedle něj dali ten současný v Česku. Poměrně pak přepočítali ceny jednotlivých výrobků ve stylu, kolik by ty samé produkty stály v dnešní době. Závěry mohou být šokující. Podle jejich srovnání by totiž máslo ve skutečnosti bylo dražší než dnes. Stálo by totiž celých 93 Kč, tedy při porovnání na průměrnou mzdu. A Škoda 105 by stála rovný půl milionu korun. 1,5 litru Pepsi by pak stálo přes dvě stě korun.

Ovšem ne všem voličům může být taková předvolební kampaň, jakou spustila ODS, po chuti. O tom koneckonců svědčí například výběr z diskusního vlákna, který doprovází post ODS na Facebooku.

„No, založit předvolební kampaň porovnáváním téměř třicet let staré statistiky, kterou si už sotvakdo pamatuje a nikoho to nezajímá, mi přijde trochu mimo mísu! Ale experti z volebního týmu ODS zřejmě vědí, co dnešního člověka tíží a jaké problémy řeší! (Mimochodem, to si o sobě komanči mysleli také),“ píše jeden z diskutujících na Facebooku. „Každopádně pamatuji si, co ODS prováděla od roku 1990 až do dnešní doby, co slibovala a pak dělala pravý opak! Prostě modrého ptáka opravdu nelze volit, alespoň ho nemohou volit ti, kterým ještě slouží paměť!“ dodává.

„Co tímto chcete říct? ODS byla ta, která to zdražování odstartovala ... tzv. *utahování opasků*. Takže se s tím chlubíte??? Ani by mne to v dnešní době, kde je vše naruby, nepřekvapilo!“ píše další diskutující. „Dobrý den, chceme tím říct, že současná životní úroveň je v České republice s komunistickým režimem v podstatě nesrovnatelná. A my se chlubíme tím, že jsme naši zemi provedli transformací na tržní hospodářství. A povedlo se nám to. Chyby jsme dělali, jsme si jich vědomi a několikrát jsme se za ně omluvili. Celkově ale životní úroveň rostla a my jsme rádi, že jsme k tomu mohli přispět,“ odpovídá jí ODS.

„Jsem blbý, a dokonce i senilní! Koministy asi volit nebudu, stejně jako exkomunisty z ODS! Ale i přes svůj handicap ohledně senility a blbosti si ještě pamatuji, co tady modrý pták prováděl! Tunelům zdar a zblblům masírovaným novodobou propagandou zvlášť!“ komentuje další uživatel sociální sítě.

„Prosím Vás, a kdy nám vrátíte těch 300 miliard důchodcovského fondu, co jste ukradli a rozpustili ve státním rozpočtu? Byly to naše peníze na penze, které jsme si poctivě nastřádali za celý život a vy jste je během chvilky rozkradli!“ doplňuje další diskutérka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: maz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…