ODS dnes bude schvalovat uchazeče o Senát

23.06.2014 6:03

Republikový sněm ODS bude dnes schvalovat kandidáty do Senátu. Předseda strany Petr Fiala předpokládá, že sněm odhlasuje všechny uchazeče o křeslo v horní parlamentní komoře, nevyloučil ale, že v některých obvodech může kandidát získat souhlas až později. Do nominací může promluvit chystaná dohoda ODS a TOP 09, že v některých obvodech pravicové strany proti sobě nepostaví své kandidáty.

ODS dnes bude schvalovat uchazeče o Senát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování na 24. kongresu ODS

"Předpokládám, že bychom už v pondělí měli mít k dispozici všechny kandidáty. Může se stát, že v jednom nebo maximálně ve dvou si posuneme tu lhůtu, ale je možné, že už budeme mít všechny," řekl ČTK k republikovému sněmu Fiala, jehož strana bude obhajovat dva senátorské mandáty.

ODS a TOP 09 proti sobě nebudou kandidovat v osmi obvodech
Jednání s TOP 09 o dohodě pro podzimní senátní volby jsou podle něj před dokončením. "Musím říct, že s celým průběhem toho jednání jsem spokojen a že je velmi vysoká pravděpodobnost, že dohodu podepíšeme," uvedl předseda občanských demokratů. Dohoda by se podle něj mohla týkat osmi obvodů, místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek před měsícem mluvil o deseti až 12 obvodech.

Kromě schvalování kandidátů do Senátu budou účastníci sněmu mluvit o podzimních komunálních volbách. "Budeme se bavit o podobě kampaně a podpoře, kterou budeme poskytovat našim komunálním kandidátům," přiblížil jednání Fiala. Debatovat budou také o finančních otázkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…