ODS jasně: Nebudeme hlasovat pro Rusnokovu vládu

06.08.2013 17:13

Všech 50 poslanců ODS bude podle očekávání hlasovat proti vyslovení důvěry Rusnokově vládě. Novinářům to po jednání výkonné rady řekli zástupci ODS. Na jednání sněmovny by podle předsedy Martina Kuby měli přijít všichni poslanci ODS. Kuba řekl, že se všemi poslanci mluvil.

ODS jasně: Nebudeme hlasovat pro Rusnokovu vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Stejně jako ODS chce hlasovat i TOP 09. O společném postupu se špičky bývalé koalice ODS, TOP 09 a LIDEM poradí ještě na večerním jednání.

Pokud Rusnokova vláda důvěru nezíská, ODS doufá, že prezident Miloš Zeman jmenuje předsedkyni sněmovny Miroslavu Němcovou (ODS) premiérkou. Němcová je kandidátkou bývalé koalice ODS, TOP 09 a LIDEM. Strany tvrdí, že ve sněmovně disponují většinou 101 hlasů.

Širší vedení ODS dnes Rusnokově vládě vyčetlo mimo jiné personální změny ve vedení státních organizací, včetně odvolání a znovujmenování ředitele Národního divadla Jana Buriana.

Rusnokova vláda už může počítat s 11 hlasy poslanců Věcí veřejných a 26 hlasy komunistů. Hlasovat pro Rusnokovu vládu zřejmě bude i 54 poslanců ČSSD, doporučilo jim to grémium strany s tím, že je to nejrychlejší cesta k předčasným volbám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…