ODS jde do voleb s podporou Soukromníků. Chceme zastavit šikanu živnostníků, vysvětloval jejich předseda

21.02.2017 18:35

ODS nepůjde do sněmovních voleb sama. Rozhodla se pro spolupráci se Stranou soukromníku ČR. Zástupci obou stran to v úterý navečer oznámili novinářům v sídle občanských demokratů.

ODS jde do voleb s podporou Soukromníků. Chceme zastavit šikanu živnostníků, vysvětloval jejich předseda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala a předseda ScČR Petr Bajer

Nejstarší novodobá pravicová strana se rozhodla, že se v letošních volbách do Poslanecké sněmovny nebude spoléhat jen sama na sebe. Na kandidátkách ODS ve všech krajích se objeví lidé ze stavovské Strany soukromníků ČR.

Strany to oznámily po jednání výkonné rady občanských demokratů v úterý navečer v centru Prahy. Vše ještě těsně předtím definitivně posvětilo vedení ODS. Obě uskupení do voleb půjdou pod značkou „ODS s podporou Soukromníků“.

Zástupci Soukromníků zdůrazňují, že nejde o úplně novou věc. „Navazujeme na dřívější spolupráci. Chceme společně zastavit současnou agrolevicovou vládu, která se mimo jiné rozhodla šikanovat živnostníky, jejich rodiny i zaměstnance a otočila se zády proti všem pracovitým lidem,“ sdělil šéf Soukromníků Petr Bajer.

Tváře Soukromníků se objeví na kandidátkách ODS ve všech krajích. Subjekty hodlají voličům nabídnout recepty k zajištění ochrany svobody, soukromí, zjednodušení právního řádu a především prý hodlají prosadit malý, nepřebyrokratizovaný stát. Pokud jim to volební výsledek dovolí, hodlají například zrušit elektronickou evidenci tržeb.

„Soukromníci a občanští demokraté mají v mnoha směrech velmi podobné názory. Proto je naše spolupráce v letošních parlamentních volbách logická a zcela přirozená. Nechceme přispívat ke štěpení pravicových voličů. Naopak hodláme spojit energii a vytvořit dostatečnou sílu k zastavení agrolevicové vlády, která vrací naši zemi k totalitním praktikám. Zároveň chceme být zárukou toho, že se na živnostníky, malé podnikatele a jejich zaměstnance nebude zapomínat. Jsme připraveni zrušit či zmírnit dopady mnoha současných likvidačních regulací,“ sdělil dále Bajer.

Dohoda o spolupráci mezi ODS a Stranou soukromníků České republiky podle něho předpokládá, že Soukromníci obsadí přibližně 40 míst na kandidátních listinách ODS, a to ve všech krajích České republiky. V rámci předvolební kampaně budou vystupovat pod názvem „ODS s podporou Soukromníků“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…