ODS je pro. Hegerův plán na převod nemocnic projde

29.09.2012 8:12

Vedení ODS na pražském magistrátu není proti dohodě koaličního partnera TOP 09 a ministra zdravotnictví Leoše Hegera o převodu nemocnic. Pražská TOP 09 se s ministrem zdravotnictví shodla na převzetí Bulovky, Thomayerovy nemocnice, podolské porodnice a psychiatrické léčebny v Bohnicích.

ODS je pro. Hegerův plán na převod nemocnic projde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Leoš Heger

Plán je tak o něco jiný, než jaký na jaře dohodl s Heger primátor Bohuslav Svoboda. Například v něm vůbec nebyla zmínka o Bohnicích. Náměstek pro oblast zdravotnictví Ivan Kabický s návrhem přesto souhlasí a podle informací zpravodajského serveru Aktuálně.cz nemá námitky ani primátor.

"Vnímáme to tak, že se dostáváme o krok dál. Někdy v příštím týdnu připravíme společné politické prohlášení, že se nastaví procesy a úkoly, které s transformací souvisí," řekl Aktuálně.cz Kabický.

Někteří občanští demokraté jsou ale proti. "ODS na žádné úrovni neschválila žádnou variantu převodu nemocnic. Není možné, abychom rozhodovali bez jakýchkoli ekonomických analýz," uvedl například zastupitel Boris Šťastný.

Co s Homolkou, rozhodne ministerstvo

Zatímco Bohnice přibyly, z původního seznamu zmizela nemocnice Na Homolce. Tu stáhla sama ODS, kvůli ní se na primátora snesla kritika z vlastních řad.

"Přehodnotili jsme to. Homolka tam byla dána kvůli ekonomické vyváženosti, protože má nějaký ekonomický potenciál. Velká část péče je ale vyvedena do soukromých klinik," popsal Kabický. Teď je prý na ministerstvu zdravotnictví, co s nemocnicí dál udělá. Jednou z možností je převést ji pod sousední Motol, jak navrhuje poslanec Boris Šťastný.

Termín případného převzetí nemocnic není prozatím jasný. Hovoří se o roce 2014 až 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…