ODS navrhla zrušit jednu z daní a Kalouska tím zvedla ze židle

27.07.2015 15:40

Návrh ODS zrušit silniční daň vyvolal bouři nevole v jejích kolezích z TOP 09. „Je to populismus,“ zaznělo z úst Miroslava Kalouska pro server Novinky.cz. Silniční daň se vztahuje na vozidla používaná k podnikání nebo k jiné samostatně výdělečné činnosti.

ODS navrhla zrušit jednu z daní a Kalouska tím zvedla ze židle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek si bere slovo

Občanští demokraté s návrhem, se kterým narazili u TOP 09, přišli minulý týden. „Podnikatelům každý rok otravuje život nadbytečné papírování spojené s výběrem této daně,“ říkají navrhovatelé, i když vědí, že by stát přišel zrušením daně o více než pět miliard korun.

„Pokud by tady byl prostor pro snížení daňové zátěže, tak na prvním místě by měla být zátěž přímých odvodů vázaných na pracovní místa, tedy ať už daň z příjmu nebo pojištění,“ kritizuje ODS exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Zároveň uvedl, že návrh občanských demokratů mu zavání více populismem než národohospodářskou prioritou.

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…